TAJNE LEPOTE SULTANIJE HUREM: Podmladite se maskama od meda i peršuna

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto botoksom i skupim kozmetičkim preparatima, negujte lice prirodnim sastojcima

 

Merjem koristi prirodnu kozmetiku

Skupi tretmani lica i različiti kozmetički preparati mogu vrlo lako da se zamene sastojcima iz prirode. Biljke, lekovita ulja i zdrave namirnice decenijama služe kao eliksir mladosti damama širom sveta. Zato danas glumica Merjem Uzerli, umesto botoksa, porculansko lice tretira maskom od noćurka, a mnoge dame iz Japana neguju se mlekom, rižom i medom, što dokazuje i njihova mladolikost. Ovo su maske isključivo na prirodnoj bazi, jedan od sastojaka sigurno imate u frižideru, a ukoliko vam nešto zafali, možete da nađete na obližnjoj pijaci umesto u prodavnici hemije.

Maska od pirinča

Japanke vekovima koriste masku od riže da bi održale kožu u besprekornom stanju. Nakon ove lekovite maske za lice s rižom, mlekom i medom koža postaje nežna, svetla, vrlo meka, baršunasta i blistava.

Priprema:

Uzmite dve-tri velike kašike sirove riže po želji i skuvajte je dok dobro ne omekša. Sirovu rižu stavite u hladnu vodu, postepeno zagrevajte i tako skuvajte. Vodu koju ćete kasnije takođe iskoristiti procedite i ostavite u posebnoj posudi.

Prokuvanu rižu properite vodom i dodajte u nju jednu kašiku toplog mleka. Promešajte smesu do ujednačenosti i dodajte u to kašiku meda. Masku nanesite u debljem sloju na očišćenu kožu lica i vrata. Nakon pola sata pažljivo uklonite masku i umijte se vodom od skuvane riže.

 

 

Huremina maska od žutog noćurka

Inspirisana turskom sultanijom Hurem, čiji je recept za masku ostao zapisan u dvorskim arhivima, glumica Merjem Uzerli koristi masku od noćurka.

Sastojci:

  • 10 g sušenog cveta noćurka
  • pola oljuštenog krastavca
  • pola soka soka od jabuke
  • kašika maslinovog ulja
  • kašika rižinog brašna

Priprema:

Cvetove dobro usitniti da se pretvore u prah, pa zajedno s narezanim krastavcem i rižinim brašnom kuvati na tihoj vatri desetak minuta, uz stalno mešanje. Nakon toga masu skinuti s vatre i nastaviti sa mešanjem dok se ne dobije kompaktna krema. U tu kremu dodati pola kašike soka od jabuke i maslinovo ulje. Ovu smesu mekom četkom naneti na lice i dekolte. Nakon pola sata isprati mlakom vodom i kožu očistiti ružinom vodicom. Maska se nanosi jednom nedeljno, a efekti se vide već za 15 dana.

Krompir za područje oko očiju

Ova obloga odlično obnavlja kožu, otklanja otečenost, sitne bore, podočnjake bez iritacije, pogodna je za sve tipove kože. Za masku vam je potreban samo krompir i vata. Izrendani sirovi krompir stavite na pripremljene komadiće vate i ovu masku nanesite na područje oko očiju. Masku držite 20-30 minuta. Posle masku uklonite i umijte se mlakom vodom ili čajem kamilice.

 

 

 

Domaći losion od peršunovog lista

Domaći losion od peršunovog lista i limuna pomoći će vam da očistite kožu lica od pigmentacijskih mrlja, pega i vratite zdrav ten. Peršunov list je bogat vitaminima i mineralima, a njegov sok sadrži eterična ulja s visokim sadržajem kalijuma i mangana.

Sastojci:

  • 2 kašike naseckanog peršunovog lista
  • jedna kašika limunovog soka ili jabukovog sirćeta
  • 200 ml vode

Priprema:

Peršun preliti kipućom vodom i kuvati na tihoj vatri 15 minuta. Kada se ohladi, procediti i dodati jednu čajnu kašičicu soka od limuna ili jabukovog sirćeta. Koristite losion za kožu lica ujutro i uveče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading