Napravite 2 šećerna pilinga kod kuće! Jedan da uklonite perut i očistite vlasište, drugi da regenerišete kožu tela

Autor: zenskimagazin.rs, Republika

Lifestyle

21.10.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Često kod kuće možemo pronaći proizvode koji se mogu uspešno koristiti u nezi našeg tela.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Jedan od takvih sastojaka je šećer, koji, kako se ispostavilo, nije samo jedan od osnovnih proizvoda koji se koristi u kuhinji, već je i dragoceni sastojak u kozmetici koji podržava našu lepotu.

Domaću kozmetiku možete pripremiti od jednostavnih i lako dostupnih sastojaka.

Piling koji regeneriše kožu

Leto je gotovo. Naša koža, iako preplanula, može izgledati pomalo suva i umorna. Ako nemate vremena da potražite dobru kozmetiku, pripremite piling od šećera, koji vam omogućava temeljno čišćenje kože od nečistoća, a takođe vam omogućava i uklanjanje starog epiderma. Dodavanje drugih proizvoda, poput ulja i meda, pomoći će nam da regenerišemo i nahranimo kožu. Međutim, ako je vaš problem diskoloracija, dodajte u mešavinu samo limunov sok, koji ima blistavi efekat.

Sastojci:     

  • šećer - 1 šolja     
  • Maslinovo ulje - 1/2 šolje     
  • Med - 2 kašike

Način pripreme: Stavite sve sastojke u posudu i pomešajte. Nastavite sa mešanjem dok ne dobijete homogenu smesu. Prebacite pripremljeni piling u teglu i ponesite sa sobom u tuš ili kadu. Čuvajte ono što je ostalo za sledeću upotrebu u frižideru.

 

Piling za čišćenje vlasišta

Leto nije ljubazno ni prema našoj kosi! Sunčevi zraci ne samo da su posvetlili našu kosu, već su takođe oduzeli prirodni sjaj kose. S početkom jeseni, vredno je posegnuti za sastojcima koji će nahraniti i regenerisati vašu kosu. Kozmetika koju koristimo za negu i regeneraciju kose uključuje šampone, maske i regenerator. Međutim, sva ova kozmetika brine samo o kosi. Zaboravljamo na vlasište, kome takođe treba podrška, posebno nakon vrućih letnjih meseci. Ako se želite rešiti peruti i sebuma potreban vam je piling. Evo opet šećera, koji je ne samo lako dostupan, ne izaziva iritaciju ili alergije.

Sastojci:     

Šećer - 1 kašika na pregršt šampona

Način pripreme: Dok perete glavu, dodajte čajnu kašiku šećera šamponu i masirajte u vlažno vlasište. Ponovite ovaj postupak nekoliko puta da pokrijete celo vlasište. Zatim temeljno isperite vlasište i kosu pod tekućom vodom. Možete koristiti hladnu vodu da dodatno podstaknete cirkulaciju krvi.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading