JABUKAMA IZBELITE ZUBE: Ruske narodne tehnike za blistav osmeh

Autor:

Lifestyle

18.09.2017

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše životne navike, katran iz cigareta i obojena hrana dovode do žute boje gleđi, koja se možete rešiti pomoću slane vode, lovorovog lista i kokosovog ulja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Jabuka na dan

Holivudski osmeh i biserni zubi san su svake osobe koja drži do estetike i fizičkog izgleda. Pored ispravnog rasporeda zuba, kao i njihovog oblika i veličine, veliku ulogu u zavodljivom i lepom osmehu ima i njihova boja.

Usled nepravilnih životnih navika ili loše ishrane dolazi do takozvane prebojenosti zuba. Katran iz cigareta, obojena hrana, crno vino ili čajevi glavni su faktori koji mogu da dovedu do gubljenja beline zuba.

Tu su i spoljašnji faktori koji mogu da utiču na promenu boje zuba, kao što su: lekovi za lečenje kanala korena, povreda zuba ili zakasnela restauracija.

Da biste bili zadovoljni osmehom i da vam ne bi bilo neprijatno da se smejete od srca pred društvom, zube možete izbeliti kod stomatologa ili kod kuće. Stomatolozi koriste gelove na bazi vodonika ili urea-peroksida u različitim koncentracijama, što danas predstavlja jednostavan zahvat.

Ipak, do željene beline možete doći i sami kod kuće koristeći savete ruske narodne medicine.

  • VODONIK PEROKSID (hidrogen 3%), koji u apotekama možete nabaviti za oko 200 dinara, odlično je sredstvo ne samo za ispiranje usta već i za beljenje zuba. U ruskoj medicini ovo je najjednostavniji i najlakši način da kod kuće izbelite zube. Najpre očistite usnu duplju tako što ćete razblažiti 20 do 30 kapi troprocentnog hidrogena u pola šolje vode i time isprati usta. Krajeve štapića za uši natopite nerazblaženim hidrogenom i njima prelazite preko svakog zuba ponaosob i sa jedne i sa druge strane. Zatim ponovo isperite usnu duplju. Ovaj postupak je dovoljno koristiti jednom, dvaput u toku dana. Ne žurite da što pre dobijete željenu boju jer je ovaj način, iako sporiji, vrlo efikasan.

 

  • SLANA VODA U ruskom narodu se so koristi za ispiranje usta jer je ona prirodni antibiotik, ali je, razblažena u vodi, odlična u borbi protiv prebojenosti zuba. Dovoljno je da jednu kafenu kašiku soli stavite u čašu ključale vode i ostavite da se ohladi. Slanom vodom isperite usta i uvidećete da vaši zubi postepeno postaju sve belji.
  • JEDITE JABUKE I JAGODE Rusima je opšte poznato da je jabuka idealna zamena za četkicu za zube. Jabučna kiselina ima sposobnost da izbeljuje zube, zbog čega, ukoliko niste zadovoljni osmehom, treba što češće da je jedete. Ispostavilo se i da jagode sadrže jabučnu kiselinu, te ih nemojte izbegavati. Ipak, pazite da se koji komadić jagode na zadrži na zubima jer oštećuje gleđ.

 

  • KOKOSOVO ULJE Da biste dobili blistavo belu boju gleđi, potrebna vam je jedna kašičica kokosovog ulja. S obzirom na to da je ono na sobnoj temperaturi u čvrstom stanju, važno je da ga najpre otopite. Može vam poslužiti i ono u čvrstom stanju, ali ga morate prvo otopiti u ustima. Mućkajte ulje u ustima od 10 do 15 minuta da bi moglo da ukloni kamenac na vašim zubima. Kada dobro izmućkate ulje, ispljunite ga i isperite usta toplom vodom.
  • POMORANDŽINA KORA I LOVOROV LIST Ovo je još jedan veoma jednostavan način koji vam može pomoći da izbelite zube. Izrendajte pomorandžinu koru i pomešajte je sa izmrvljenim listovima lovora. Tom masom dobro istrljajte zube, a onda isperite vodom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading