BESPLATNA MASAŽA: Oslobodite se celulita kod kuće

Autor:

Lifestyle

16.09.2017

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosadni celulit je jedan od najvećih neprijatelja moderne žene, koja na razne načine pokušava da ga se otarasi. Na tržištu postoji more preparata i kozmetičkih tretmana koji obećavaju da će nas osloboditi pomorandžine kože, ali svaki stručnjak će priznati da je masaža ipak najefikasniji metod za ovaj problem.

Foto: pixabay.com
Samomasažom do nogu bez celulita

Međutim, ne moramo da plaćamo anticelulit tretman ako svaki dan odvojimo za sebe 15 minuta za masažu kritičnih delova tela. Sve što vam treba jeste obično ulje za bebe i sopstveni prsti. Radi se o mehaničkoj masaži, koja pomaže u borbi protiv nakupljanja vode u telu, tj. oslobađa organizam od suvišne tečnosti i razbija naslage celulita. Uz to, zateže kožu. Takođe, podstiče protok krvi i oslobađanje toksina iz tela. Ovakva vrsta tretmana u borbi protiv celulita jedna je od najefikasnijih i daleko jeftinija od drugih. Osim toga, vreme i tempo masaže određujete sami.

Postupak:

Najbitnije je da usvojite naviku da svaki dan izmasirate kritična područja na telu petnaestak minuta. Na primer, dok ležite na kauču i gledate TV. Nanesite malo ulja na kožu, pa se masirajte kružnim pokretima prstima i dlanovima (kombinujte). Sami ćete osetiti koliki pritisak vam je najprijatniji i toga se držite.

Pazite da ne pritiskate kožu prejako jer mogu da nastanu masnice, a i koža može da se ošteti. Uz masažu, možete da praktikujete i lagano štipkanje kože, što pomaže da se ubrza cirkulacija.

Uspeh ove metode isključivo zavisi od vas i vaše posvećenosti. Dakle, ako odvojite više od 15 minuta dnevno za masiranje kritičnih područja, celulit će brzo nestati i bićete spremni da ponosno pokažete svoje telo u bikiniju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading