Ulje za ubrzano tamnjenje kože

Autor:

Lifestyle

09.08.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Leto je savršeno vreme da se na suncu dotera ten, ali bi obavezno trebalo voditi računa o visokom zračenju i ne izlagati se tokom najtoplijeg dela dana, a obavezna je i krema sa zaštitnim faktorom. Ipak, kada dođe vreme za sunčanje, Ruskinje koriste prirodno ulje za brže tamnjenje kože koje prave kod kuće. Od sastojaka su vam potrebni maslinovo ulje, šargarepa, lavanda, žalfija ili smilje.

RepublikaFoto: Bonatti
Foto: Ilustracija

Maslinovo ulje ima prirodni zaštitni faktor dva, ali prirodno veći faktor imaju šargarepa i orah, što onda znatno podiže zaštitni faktor ulja, a osim toga i neguje kožu. Šargarepa je bogata beta-karotenom i vitaminom A i koristi se i u modernim preparatima za sunčanje jer obnavlja kožu i usporava starenje, sprečava foto-osetljivost i ubrzava tamnjenje.

Smilje, lavanda i žalfija, osim što daju divan miris preparatu, dobri su za negu kože. Lavanda i žalfija deluju protivupalno na akne, opekotine, rane, a lekovita žalfija smanjuje celulit.

PRIPREMA:

U veću teglu staviti nekoliko izrendanih šargarepi, nekoliko naseckanih zelenih oraha i nekoliko lavandinih cvetova ili žalfije. Napuniti je malo više od pola tim sadržajem, pa do vrha naliti ekstradevičansko maslinovo ulje. Mešavina se ostavi na suncu 20-25 dana. Svaki dan malo promućkati. Pošto odstoji, sadržaj tegle procediti kroz gazu.

Ovo je primarno sredstvo za ubrzano tamnjenje tela, dakle nije sredstvo za lice, kao ni za zaštitu (jer je zaštitni faktor nizak), nije pogodno za bebe i malu decu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading