ŽUMANCE I MED ZA LEP I BLISTAV TEN: Otkrivamo tajnu lepote Ruskinja

Autor:

Lifestyle

29.07.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruskinje spadaju među najlepše žene sveta. Osim modernih kozmetičkih sredstava, često koriste i prirodne preparate kako bi imale lepu, zdravu kosu i blistav ten. Maske pripremaju po receptima svojih baka, a koriste lekovito bilje, glinu, pavlaku, jaje...

RepublikaFoto: pixabay.com
Lako možete do ovakvog tena na plaži

Maska s medom za hidrataciju kože lica jedna je od omiljenih kod Ruskinja, a jednostavno se priprema. Sirovo žumance se pomeša sa kašičicom meda i kašičicom glicerina, lice se namaže ovom smesom i ostavi da stoji oko dva sata, a potom se umije mlakom vodom.

Starije dame, umesto žumanceta, koriste umućeno belance, koje prirodno zateže kožu lica i smanjuje bore, a maska se drži pola sata. Žumance koje vam je ostalo možete pomešati sa kašikom maslinovog ulja i naneti na kosu kao bogatu i izuzetno hranljivu masku koja jača vlas.

Imate loše nokte? Za to je spas ricinusovo ulje pomešano sa sokom od pola limuna, koje se nanosi i utrljava u nokte sa kojih ste skinuli lak. Garantovano pomaže.

RepublikaFoto: pixabay.com

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading