Kako sprečiti urastanje dlačica nakon depilacije?

Autor: cosmopolitan.rs

Lifestyle

11.06.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigli su topli dani, a sa njima se bliži i sezona kupanja na otvorenom, pa većina nas ostavlja brijač i preferira depilaciju. Međutim, uz depilaciju i dugotrajnu glatku kožu, postoje i neugodnosti i jedna od najneugodnijih su svakako urasle dlačice. Zašto se uopšte pojavljuju?

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mogu se pojaviti zbog vrućeg voska koji koristi kozmetičar, voska koji sadrži previše hemikalija ili zbog loše tehnike depilacije voskom, kada kozmetičar uklanja kožu i ne uklanja dlačice zajedno sa korenom (zbog toga će vam koža biti manje glatka). I još zbog jedne stvari - nošenja odeće.

Redovan piling čak i pre same depilacije ključno je rešenje u sprečavanju urastanja dlačica. Najefikasnija je upotreba blagih pilinga u vidu gelova, losiona i rastvora koji sadrže glikolnu, mlečnu ili salicilnu kiselinu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Šta ako dlačice urastu uprkos redovnom pilingu? Onda je genetika odgovorna za to. Možda ćete u potpunosti pratiti korake da biste sprečili urastanje dlačica, ali urastanje je mnogo češće kod žena sa jakom i kovrdžavom kosom.

Rešenje? Ako ste skloni urastanju dlačica bez obzira na sve, uvek ćete biti spašeni laserskim uklanjanjem dlaka, za koje tretmani iz godine u godinu postaju jeftiniji i pristupačniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading