Kosa vam opada? Onda ove stvari radite pogrešno

Autor: Telegraf, Republika

Lifestyle

29.05.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svakodnevno opadanje kose je normalna pojava. Međutim, ako gubite više starih vlasi nego što dobijate novih, sigurno ćete poželeti da preduzmete nešto da to sprečite. Nudimo vam nekoliko jednostavnih saveta kako da sačuvate i poboljšate zdravlje svoje kose.

RepublikaFoto: instagram.com/kayluhskolors
Foto: Ilustracija

Alkoholna pića utiču na gubitak kose tako što usporavaju rast vlasi. Ako želite da vaša kosa vrati stari sjaj i punoću, smanjite ili potpuno izbacite alkohol. Pušenje smanjuje protok krvi u teme, što uzrokuje usporavanje rasta kose. Takođe, otrovni sastojci duvanskog dima potkopavaju zdravlje ćelija. Ako želite da imate lepu kosu, recite ne cigaretama.

S obzirom da je kosa satkana od belančevina, njihov nedostatak može dovesti do opadanja. Uvrstite u ishranu biljne i mlečne belančevine. Jedite mnogo pirinča, mahunarki, kukuruza, pšenice, raži i ječma ili pijte proteinski šejk od surutke.

Voda čini četvrtinu svake vlasi. Savetujemo vam da pijete najmanje četiri do osam čaša vode dnevno. U spomenutu količinu uračunajte i čaj i sokove. Preporučujemo nezaslađene sokove od sveže ceđenog voća.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
AHT transplantacija kose

29.05.2019 08:47

Na zdravlje kose utiču mnogi faktori, od toga šta jedemo pa do toga kako stilizujemo kosu. Svakodnevne navike utiču i na koren kose, da li će koren kose biti jak i kakve vlasi ćemo imati, tanke ili jake.