SRBIJA U KORAK SA HOLIVUDOM: Omiljena doktorka srpskih diva o estetskim trendovima

Autor:

Lifestyle

20.03.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Ioanna Batsialou posle posete najpoznatijem lekaru estetske medicine na svetu dr Simonu Urijan otkriva koja je razlika između Amerike i Srbije kada su u pitanju neinvanzivni tretmani lepote.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dr Ioanna Batsialou i dr Simon

Lepota je, bez obzira na pol i starost, jedna od glavnih aduta za uspeh u svetu šou-biznisa, ali i na društvenim mrežama, gde glavnu reč godinama vode sestre Kardašijan, koje gotovo da ne mogu da zamisle svoj život bez dr Simona Urijana, najpoznatijeg lekara estetske medicine na svetu. Ovaj slavni doktor sa Beverli Hilsa je ujedno veliki prijatelj sa većim delom holivudskog džet-seta, a pevačice poput Ledi Gage ga prosto obožavaju, mada su njegovi klijenti i biznismeni, bankari, brodovlasnici... Poznate ličnosti u Srbiji takođe vode računa o svom izgledu, a jedan od njihovih omiljenih specijalista za ulepšavanje je prof. dr Ioanna Batsialou, koja je, uzgred, bila jedini stručnjak iz regiona na masterklasu dr Simona Urijana početkom marta u centru Epione Beverli Hills u Los Anđelesu.

Rezultate rada Dr Urijana možete da vidite ispod.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Simon Ourian - Epione (@simonourianmd1) on Dec 18, 2018 at 4:29am PST

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Simon Ourian - Epione (@simonourianmd1) on Jan 11, 2019 at 7:58am PST

 

Foto: instagram.com/krisjenner
Kardašijanke ne mogu da zamisle život bez dr Simona

SRBIJA PRATI TRENDOVE

Naša vodeća doktorka na polju mezoterapije, neoperativne estetske i antiejdžing medicine i medicinski direktor IOANNA MediGroup specijalne bolnice za dermatovenerologiju je imala priliku da sazna koje tehnike koristi svetski poznati stručnjak, a njega da upozna sa situacijom u Srbiji, barem kada je estetska medicina u pitanju.

- Bio je fasciniran koliko se ljudi kod nas bave sobom. Oduševio se što tako veliki broj osoba primenjuje neoperativnu estetsku medicinu u Srbiji i bila sam ponosna da ga upoznam i sa tim da moje pojedine kolege lekari, uključujući i mene, dobro prate svetske trendove kada je reč o materijalima, tretmanima i terapijama. Rekla bih da u Srbiji ne zaostajemo za SAD uopšte, jedino je finansijska moć značajno manja - priča dr Batsialou za Srpski telegraf i objašnjava da postoji razlika kada je viđenje lepote u Americi u odnosu na ono šta se traži u Evropi i kod nas.

- U Evropi su estetske procedure drugačije. Stavlja se dva do tri kubika hijalurona po terapiji, a u Americi se neretko stavlja i do 10 kubika u jednom tretmanu (što je u Evropi maltene zabranjeno). Zbog velike količine materijala koji ubrizgavaju, pacijenti neretko veoma oteknu i nekoliko dana nakon toga poželjno je da ne učestvuju u svakodnevnim i profesionalnim aktivnostima dok se sve ne slegne. Materijali koji se koriste u Americi i kod nas su isti, od istih proizvođača. Razlika je što se tamo upotrebljavaju u mnogo većem obimu, što po estetskoj proceduri košta nekoliko hiljada dolara - objašnjava doktorka i dodaje da dr Urijan ima ekstremnije metode koje, sa druge strane, brže daju efekte.

Fotografije Dr Simona se njegovim poznatim klijentima možete videti ispod.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Simon Ourian - Epione (@simonourianmd1) on Feb 20, 2018 at 9:13pm PST

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Simon Ourian - Epione (@simonourianmd1) on Nov 29, 2018 at 9:28am PST

EKSTREMNE METODE

Foto: Privatna arhiva
Dr Ioanna Batsialou

- Dr Urijan kombinuje u estetskoj neoperativnoj terapiji različite materijale, a istovremeno radi i laser. U Evropi se, na primer, laser najčešće koristi 20 dana posle procedure ili se radi kao prva terapija. Njegov tretman je neverovatan, posebno ako pacijenti imaju mnogo bora ili opao tonus. Ono što mi uspevamo za godinu dana, on to uradi za mesec dana ili za jedan tretman. U Holivudu je trend, osim velikih stražnjica, i produžavanje i popunjavanje brade i predela donje vilice. Koristi oštre linije da bi se dobio efekat kao kod manekena ili mladih osoba. Još jedna terapija, dr Urijanu omiljena, jeste pravljenje seksi vektora (jagodice), koje daju mladalački izgled - otkriva dr Ioanna.

Što se tiče poznatih ličnosti u regionu, dr Batsialou kaže da su česti pacijenti u klinikama za lepotu, da se ponekad i "previše brinu za svoj izgled", a da je najveći problem što su često neodlučni.

- U Americi su pacijenti verni svom odabranom estetskom lekaru, a kod nas često menjaju doktore i terapije. Pokušavaju da nađu nešto novo i tu dolazi do sukoba materijala, tehnike i terapije, što nije dobro jer može da ostavi ozbiljne posledice - kaže dr Ioanna i dodaje da su, na primer, pacijenti kod dr Urijana posle velikih tretmana mirni dve godine, tokom kojih nemaju potrebe za nekim većim estetskim intervencijama, ali da se nakon tog perioda vraćaju kod njega.

- Naše javne ličnosti najviše pridaju važnosti licu i zadovoljavaju se uglavnom botoksom, mezoterapijom i filerima. Strane zvezde, osim lica, mnogo pažnje polažu na izgled i podmlađivanje vrata, dekoltea, ruku, a on pride insistira na održavanju kvaliteta kože tena i hidrataciji - objašnjava naša sagovornica.

Priprema kože za leto

Dr Ioanna Batsialou čitateljke Srpskog telegrafa savetuje kako da se pripreme za letnju sezonu. Izdvaja laser kao jedan od najmoćnijih aparata u antiejdžing medicini.

- Laser PicoWay Resolve, koji nam je nedavno stigao iz Amerike i zasad je jedini takav u jugoistočnoj Evropi, uspešno skida depigmentacije, velike tetovaže i strije, ali i podmlađuje i jača kožu i tonus onih koji se plaše igala u neoperativnoj estetskoj medicini. Postiže se gotovo trenutni efekat, potreban je manji broj ponavljanja u odnosu na lasere koji su korišćeni dosad. Bila je praksa da se nakon terapije laserom ne izlazi na sunce, ali sa pikotehnologijom ovi tretmani se mogu koristiti i u letnjim mesecima - otkriva ona i kaže da bi tokom proleća trebalo uraditi procenu stanja kože lica.

Foto: pixabay.com

- Na našoj klinici radi se skin skener sa ciljem da se vidi koliko je lice dehidrirano, kakvo je stanje kože, kolagena i elastina. Na osnovu rezultata se počinje sa hidratacijom, a istovremeno se menjaju i kreme. Treba da budu laganije u odnosu na zimske i treba da imaju zaštitne faktore. Preporučuje se da pacijenti urade biološke tretmane sa ciljem duboke hidratacije i hranjenja kože, a posle toga se mogu primenjivati i estetske terapije - objašnjava doktorka.

Period slava i praznika ostavio je traga na telu mnogih ljudi, a jedan od najčešćih problema je celulit.

- Ovo je idealan period za početak terapije za skidanje celulita i lokalnih masnih naslaga. Kod nas se to radi mezoterapijom, kojom se lokalno ubrizgavaju prirodni preparati koji tope masti i eliminišu celulit i broj terapija od pet do 10. Takođe, imamo mogućnost topljenja naslaga i borbe protiv celulita bez igala - aparatom Acoustic Wave.

- Kada se pacijenti pridržavaju pravilne ishrane koju im prepiše naš nutricionista i fitoterapeut i ima umerenu fizičku aktivnost, pije dosta tečnosti i ima adekvatnu anticelulit masažu ili aparaturnu limfnu drenažu presoterapijom i pomoću mezoterapije i Acoustic Wave, može da se skine preko 10 kg, a lokalno i željeno u obimima i do nekoliko centimetara. To je komplet terapije koji bi za kratko vreme dao lep rezultat da bi se telo spremilo za leto - poručuje dr Ioanna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading