Evo zašto ne treba da bacate kesice SILIKO-KUGLICA

Autor:

Lifestyle

02.03.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siliko-kuglice, koje štite proizvode od vlage prilikom transporta, uglavnom završe u kanti za smeće jer ljudi veruju da su toksične ili beskorisne. Međutim, one imaju nekoliko veoma korisnih primena, a Republika.rs otkriva kako ih sve možete iskoristiti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ne bacajte pakovanja silica gel kuglica

UPIJAJU VLAGU

Kuglice siliko-gela imaju mnogo veću moć upijanja vlage od, na primer, pirinča i odlične su za sušenje telefona koji upadne u vodu. Nekoliko vrećica sa kuglicama ubacite u posudu zajedno sa telefonom, zatvorite poklopac i ostavite da odstoji dan ili dva. Telefon će biti kao nov.

ŠTITE DOKUMENTA

Ako imate važna dokumenta koja treba da se zaštite od uticaja vlage i da se očuvaju duže vreme, stavite ih u kutiju zajedno sa nekoliko vrećica siliko-gela i rešićete problem.

ČUVAJU UKUS KAFE

Posuda s kafom se otvara svaki dan i nije čudno da kafa pokupi vlagu i gubi dragocenu aromu. Ubacite u posudu vrećicu siliko-gela i sprečićete ovu pojavu.

SPREČAVAJU MAGLJENJE STAKLA

Da biste sprečili magljenje stakala u automobilu zbog vlažnosti vazduha, stavite nekoliko vrećica siliko- gela na kontrolnu tablu, što bliže staklu.

SUŠE CIPELE

Ako vam je obuća pokisla na kiši ili ste je oprali, ubacite u nju nekoliko vrećica siliko-kuglica. Izvući će svu vlagu cipela i brzo će ih osušiti.

UPIJAJU ZNOJ

Nakon treninga se u torbu ubacuje oznojena odeća, koja može da dovede do pojave neprijatnog mirisa i gljivica. Ubacite nekoliko vrećica siliko-gela i rešićete se ove neprijatnosti. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading