POZNATI FRIZER OTKRIVA TAJNE LEPE KOSE: Bademovo ulje pre šamponiranja

Autor:

Lifestyle

28.02.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da bi vam vrhovi vlasi bili zdravi, kosu treba prati ujutro, nikako uveče. Treba znati da je ne možete previše isprati, kao i da su za sušenje daleko bolje pamučne majice od grubih peškira.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kosu treba prati ujutro, a ne uveče pre spavanja

Trošite mnogo novca na skupe preparate, ali ste i dalje nezadovoljni kvalitetom kose. Problem možda nije u preparatima, već u načinu na koji se brinete o njoj. Poznati francuski frizer otkriva neke od tajni za negu lepe kose, a Srpski telegraf izdvaja neke od grešaka koje ljudi često prave.

DVA PUTA NEDELJNO

Stilista i frizer iz Pariza Kristof Robin, čiji su klijenti između ostalih i Katrin Denev, Tilda Svinton, Klaudija Šifer i Lea Sejdu, otkrio je da kosu treba prati dva puta nedeljno. Takođe je bitno da se ne koristi mnogo šampona, dovoljna količina je jednaka onoj koju u šaci zauzimaju dve parice, kao i da se ispiranje odradi kako treba, a ne da se u žurbi vodom samo pređe preko kose. Za očuvanje lepe kose, raščešljavanje je veoma bitno.

Foto: Printskrin: Facebook.com/Christophe Robin Paris
Kristof Robin

- Pre pranja raščešljajte kosu kako to ne biste radili nakon pranja, kad je kosa mokra. Nikad ne treba češljati mokru kosu jer je to za nju veoma stresno i uzrokuje ispucale vrhove - objašnjava Robin i dodaje da pre šampona na kosu treba naneti malo bademovog ulja da bi vrhovi bili nahranjeni i zdravi.

Robin otkriva da regenerator treba nanositi samo na vrhove jer se blizu temena zamašćuje. I njega treba dobro oprati kao šampon. Kad je kosa u pitanju, ne postoji previše ispiranja jer se na taj način skida masnoća i nečistoća sa temena i kose. Opranu kosu ne trljajte i ne brišite grubim peškirom. To može dodatno da ošteti vlasi i da uzrokuje ispucale vrhove. Preporučuje se upotreba mekane pamučne majice, koja će dobro da upije višak vode, a kosa će ostati zdrava i meka.

PRANJE UJUTRO

Foto: Photo by Erick Larregui on Unsplash

Pranje kose čini se kao jednostavan zadatak, ali postoje tajne koje prave veliku razliku. Mnogi se žale da im je kosa masna i beživotna jutro nakon pranja, a ne znaju da je glavni razlog to što se kosa nije lepo osušila veče pre toga kada su je oprali. Kada se kosa pere uveče, ona se često ne osuši dovoljno pre spavanja. Tada se izravnja i izgubi volumen. Mokre dlake su osetljivije od suvih, a kada se u toku noći trljaju o jastuk, dolazi do neuredne frizure i ispucalih krajeva. Zbog toga se kosa treba prati ujutro.

Gljivice takođe mogu da naprave problem jer obožavaju vlažna i topla mesta. Kombinacija vlažne kose i jastuka je idealna za njihovo razmnožavanje, a one mogu da izazovu ozbiljnije probleme i perut. U takvim uslovima na jastuku može doći i do pojave spora koje mogu da uzrokuju probleme sa disanjem i nastanak alergija.

RECEPTI

Domaća mešavina za oporavak suve kose

Sastojci:

  • 50 g kokosovog maslaca
  • 10 ml ulja jojobe
  • 40 kapi eteričnog ulja ruzmarina

Priprema i primena: Pomešati sastojke, naneti ih na kosu pre spavanja i ostaviti da odstoje tokom noći. Ujutro kosu isprati blagim šamponom.

Foto: pixabay.com

Biljni regenerator za sve tipove kose

Sastojci:

  • 120 ml vode
  • kašičica svežih suvih biljaka
  • 5 kašičica limunovog soka

Priprema i primena: Biljke preliti vrućom vodom i pustiti ih da odstoje desetak minuta. Ocediti mešavinu, pomešati je s limunovim sokom i utrljati na opranu kosu. Biljni regenerator nije potrebno ispirati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading