JEDNA OD VARIJANTI POVRŠINSKE AKUPUNKTURE: Masaža četkom jača organizam

Autor:

Lifestyle

04.02.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Masaža četkom je jedna od varijanti površinske akupunkture (utiče na receptore u koži). Stimulišući biološki aktivne tačke, takva procedura jača organizam, a posebno je efikasna u slučaju niskog pritiska, iscrpljenosti, kao i u oporavku posle preležanih virusnih oboljenja, kaže Oleg Jakovljev, rehabilitolog iz Belgoroda.

RepublikaFoto: pixabay.com
Masažu sprovodite svako jutro po dva-tri minuta dok se stanje ne poboljša

Položaj može da bude sedeći, stojeći ili ležeći. Dva-tri puta prođite po telu bilo kojom mekom, ali elastičnom četkom (npr. za odeću) ovim redom:

  • Foto: pixabay.com
    zadnja površina leve ruke od šake prema ramenu
  • prednja površina leve ruke od ramena prema šaci
  • isto ponovite na desnoj ruci
  • unutrašnja površina leve noge od prepone do prstiju na stopalima, pažljivo obradite stopala, zatim na isti način masirajte prednji, spoljašnji i zadnji deo noge
  • isto ponovite na desnoj nozi
  • Masažu sprovodite svako jutro po dva-tri minuta dok se stanje ne poboljša. U preventivne svrhe masirajte se po 10-15 dana, zatim napravite pauzu od pet do sedam dana, pa ponovite. Ne preporučuje se ako ste u drugom stanju, imate varikozno proširenje vena, tromboflebitis, hipertenziju ili neko kožno oboljenje.

    Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
    Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

    Komentari (0)

    Loading