GENADIJ MALAHOV SAVETUJE KAKO DA SE OSLOBODIMO OTROVA: Sokovi iz povrća čiste organizam od parazita

Lifestyle

29.10.2018

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolje je upotrebljavati sveži sok od krastavaca i sok bugarske paprike i kombinovati ih sa sokom od šargarepe, što poboljšava njihov ukus.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sok od paradajza

Ishrana ima veliki uticaj na to da li će se i kakvi paraziti naći u našem organizmu. Obilna, neredovna, mešovita i slatka hrana, upravo onakva kakva se najčešće može videti na srpskoj trpezi, idealna je sredina za razmnožavanje parazita svih vrsta - od virusa do glista.

PREJEDANJE I NEREDOVNI OBROCI

Zato je promena menija prvi korak ka oslobađanju tela od parazita, poručuje Genadij Petrovič Malahov, čuveni ruski pisac knjiga iz oblasti narodne-tradicionalne medicine.

Foto: pixabay.com

- Na prvom mestu, sa obilne ishrane treba preći na ishranu koja je dovoljna za organizam. Drugo, treba regulisati ishranu. Treba se hraniti dva do tri puta dnevno, bez međuobroka. Treće, treba podsticati normalan probavni proces. Radi toga, tečnost treba piti pre jela. Zatim se može pojesti sveža salata ili bareno povrće. Posle povrća ili jelo sa belančevinama ili sa ugljenim hidratima. Slične izmene u ishrani olakšaće proces probave hrane i neće se stvarati nečistoće - objašnjava Malahov.

Hranu, dodaje on, treba zasititi biološki aktivnim i drugim materijama neophodnim za zdravlje. Tako, radi uništavanja makroparazita koji žive u plazmi krvi organizam treba zasititi silicijumom i tečnošću iz svežih sokova biljaka.

- Joni silicijuma stvaraju koloidne sisteme sa električnim nabojem. Takav koloidni sistem, zahvaljujući svom posebnom električnom punjenju, ima svojstva da privlači, zadržava, uništava i izbacuje iz organizma viruse, patogene mikroorganizme i njihove otrove. Ako u čovečjem organizmu ima dovoljno silicijuma, on je sigurno zaštićen od virusa i mikroparazita. Ako ga nema, treba ga dopunjavati - napominje ovaj čuveni predstavnik ruske narodne medicine.

SILICIJUM SMRT ZA MIKROPARAZITE

Foto: pixabay.com

Kako kaže, jedan od bržih načina popunjavanja organizma silicijumom jeste uzimanje kaolinske bele gline. Za 10 do 12 dana uzimanja kaolinske gline sadržaj silicijuma u organizmu se skoro normalizuje.

- Najbolje je upotrebljavati sveži sok od krastavaca i sok bugarske paprike. Oni sadrže najbolji silicijum jer se lako asimiluje. Te sokove je najbolje kombinovati sa sokom od šargarepe, što poboljšava njihov ukus. Na primer, u čaši može biti 30 odsto soka od krastavaca, dok ostatak može biti sok od šargarepe - ističe Malahov.

I kao što je poznato, sok iz biljaka sam po sebi ima protivparazitna svojstva. Zato se umesto salata i barenog povrća može popiti 300 do 500 grama sveže isceđenog soka iz povrća, a posle toga pojesti glavno jelo.

RECEPTI

Ručak sa pirinčem i šargarepom u paradajz sosu

Za čišćenje organizma od parazita dobar je ručak sa kuvanim pirinčem u paradajz sosu sa šargarepom. Pirinač kuvati na vodi i čak ga prekuvati, to jest zrna pirinča treba da se tope u ustima. Pirinač može biti pripremljen sa blago zasoljenim paradajz sosom, ali bez bibera kao prilog. Pirinču se može dodati skuvana šargarepa. S tim jelom treba pojesti i 40 grama maslaca. Možete ga pomešati s pirinčom ili pojesti kašičicom. Pirinač se može zameniti skuvanom pšenicom ili ovsem.

Foto: pixabay.com

Lekovita smesa lana i karanfilića

Lan i karanfilić efikasni su gotovo kod svih vrsta parazita. Za pripremu mešavine za čišćenje, potrebno je uzeti 100 grama semena lana i 10 grama karanfilića. Sve zajedno usitniti u prah, u mlinu za kafu ili kupiti samleveno u radnji sa zdravom hranom. Uzimati svaki dan po dve ravne supene kašike, tokom tri dana. Prah možete da dodate u kuvanu hranu, u jedan obrok ili da ga pojedete i nakon toga popijete čašu tople vode, najbolje je u jutarnjim časovima. Posle trodnevnog uzimanje ove smese, napravite pauzu tri dana. Zatim sve ponovite iznova.

Beli luk za čišćenje creva od parazita

Beli luk funkcioniše kao prirodni antibiotik i pomaže u sprečavanju mnogih bolesti. Efikasan je i u lečenju crevnih parazita. Kod crevnih parazita beli luk možete upotrebiti na sledeći način:

  • najbolje je da ga konzumirate svežeg, ujutru na prazan želudac
  • za sve one koji ne podnose beli luk, postoje kapsule s uljem belog luka, koje se mogu kupiti u biljnim apotekama
  • počnite da koristite beli luk kao dodatak mnogim jelima kako bi se vaš organizam navikao na njegovu aromu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading