Napravite "Japansku tortu", poslasticu kojoj niko neće odoleti!

Autor: Republika

Lifestyle

23.05.2018

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Torta od sira je desert koji nam baš nikad neće dosaditi, nezavisno od toga koliko smo ga već puta jeli.

RepublikaFoto: pixabay.com

O čemu se tačno radi i kako da je pripremite, proverite u nastavku.

Sastojci:

250 g kremastog sira,

50 g putera,

140 g šećera,

100 ml mleka,

60 g brašna,

20 g gustina,

6 jaja,

sok ½ limuna,

prstohvat soli

Za posluživanje:

šećer u prahu,

5 kašičica pekmeza od šljive,

2 – 3 kašičice rakije

Uputstvo:

Puter i sir ostavite na sobnoj temperaturi da malo omekšaju. Razdvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite mikserom dok se ne zapene pa im dodajte šećer i prstohvat soli i nastavite da mešajte dok se ne formira čvrst sneg.

U posudu stavite sir i puter pa ih kremasto izmiksajte na najmanjoj brzini. Dodajte limunov sok i jedno po jedno žumance stalno miješajući. Umešajte mleko, promešajte brašno i gustin pa i njih umešajte u smesu od sira.

Kutlačom nežno izmešajte belanca i sir.

Kalup za tortu s odvojivim okvirom (veličine 22 cm) obložite pek papirom s unutrašnje strane, a sa spoljašnje strane ga obložite aluminijskom folijom i to u bar tri sloja. U tako pripremljen kalup sipajte smesu za tortu.

Renu zagrejte na 150 stepeni. Zagrejte 1,5 l vode do vrenja. Kalup stavite u veliki lim od rerne, pa sve zajedno u rernu, potom u lim sipajte ključalu vodu do polovine kalupa. Pecite 60 minuta i ni slučajno ne otvarajte rernu pre.

Pečenu tortu odmah izvadite iz rerne, pažljivo odmotajte foliju, odvojite kalup i skinite pek papir.  Tortu po želji ukrasite šećerom u prahu i poslužite uz pekmez od šljiva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading