ZA BOLJE VARENJE NE TREBAJU VAM LEKOVI: Ove namirnice su odlični PROBIOTICI!

Autor:

Lifestyle

14.04.2018

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od ključnih faktora za dobro zdravlje jeste dobro varenje. A da bi digestivni sistem radio kako treba, neophodno je da se u crevima nalazi dovoljna količina dobrih bakterija, poznatijih kao probiotici.

RepublikaFoto: pixabay.com
Volite svoj stomak!

žOni stvaraju balans u crevnoj flori eliminišući štetne bakterije, i uglavnom ih unosimo kroz kapsule kad nas uhvati virus, dijareja, kada pijemo antibiotik...

Da li ste znali da postoje namirnice koje su prava riznica probiotika?

Uključite ih u ishranu i varenje će ponovo biti savršeno!

RepublikaFoto: pixabay.com

Fermetisano povrće

Sjajan način da se namirnice sačuvaju od propadanja, ali i da se dobre bakterije zadrže unutar tih proizvoda! Konzumiranje fermentisanog povrća drži loše bakterije pod kontrolom i tako menja kiselost unutar organizma i sprečava rast loših bakterija kao što su buđ i kandida.

Kefir

Kefir je fermetisani napitak koji se pravi od mleka, vode, žitarica itd. Redovno konzumiranje kefira će učiniti da se vaše telo redovno snadbe širokim spektrom korisnih bakterije koje će poboljšati hidrataciju celokupnog organizma. Kefir sadrži i određenu količinu bakterija koje uništavaju loše bakterije u našem organizmu i tako nam detoksikuju jetru i čine imuni sistem jačim.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kombuha

Kombuha je poznata kao "majka" zbog svoje sposobnosti da se reprodukuje. Koristi se više od 2.000 godina, ali je popularnost stekla tek odnedavno. Konzumiranje kombuhe unosimo veliki spektar enzima i bakterijskih kiselina kojima se detoksikuje jetra, pomaže se pri varenju, i poboljšava se celokupno zdravlje. Da biste napravili kombuhu, potreban vam je zeleni čaj, malo šećera i kombuha starter koji će napraviti ovu gljivu.

Jabukovo sirće

Ova namirnica se može naći u svim prodajnim objektima, ali je veoma bitno da sami napravite domaće jabukovo sirće koje nastaje fermetacijom jabuka. Ono je izuzetno korisno za čišćenje organizma, za unos enzima i popravljanje imunog sistema. Pomoću jabukovog sirćeta ćete sprečiti gorušicu, stimulisati limfni sistem, ali i ubrzati eliminisanje kandide.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading