DIS POKLANJA VAUČER ZA VASKRS: Pošaljite predlog praznične trpeze!

Autor: Sponzorisani tekst

Lifestyle

04.04.2018

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaskrs je praznik u kome je svaki detalj na stolu simbol hrišćanstva i vere naroda u vaskrsenje Isusovo, a to je ujedno i dan kada se ljudi posle 40 dana posta mrse i spremaju bogata i raznovrsna jela. Uz šarena vaskršnja jaja u korpi punoj slame, pravo je vreme da se počastite i jelima od mesa, od kojih ste se uzdržavali tokom Velikog posta.

Foto: Promo foto

Zato se za ovu priliku treba pripremiti na vreme, tačnije raspitati se gde i kako sve kupiti neophodne sastojke za pripremu ukusnih jela, a mesto gde ćete uspeti u ovome i ujedno uštedeti su marketi DIS koji tradicionalno za ovaj veliki praznik pripremaju popuste za svoje kupce.

Nikako ne zaboravite slatkiše za najmlađe jer su oni deo svakog praznika, a ako se na stolu nađu čokoladna jaja ili zeke, najmlađi članovi porodice će biti najsrećniji. Sitni detalji poput ukrasa u obliku kokoške, jaja od stiropora, grančice i svećice napuniće sto pozitivnim osećanjima, tako da nijedan detalj nije suvišan.

Portal Republika.rs predstavlja vaskršnja jela kojima ćete obradovati sve članove porodice. Predlog je da na ovaj dan poslužite svinjski but i plećku.

Prijatno!

PREDJELO

Rolat sa spanaćem i kajmakom

Foto: pixabay.com
Sastojci:
100 g margarina 200 g brašna
4 jaja (cena "A" klase u DIS-u je 7,99 din. 30/1) 1 dl mleka
400 g obarenog spanaća 1/2 kg krem sira
malo soli 150 g šunke

Priprema:

Rastopite margarin i propržite brašno, a zatim dodajte mleko, so, spanać i jedno po jedno žumance. Varjačom mešajte sastojke dok se smesa ne sjedini. U drugoj posudi umutite četiri belanceta, potom ih sjedinite sa prethodno dobijenom smesom. Spremite fil tako što ćete krem sir sjediniti sa sitno seckanom šunkom. Veći pleh pouljite, stavite pek papir i razlijte smesu za koru. Pečenu koru ohladite, nafilujte i zamotajte u rolat u vlažnoj krpi.

Želimo da vidimo vaš predlog Vaskršnje trpeze!

Pokažite nam vaše kulinarske sposobnosti i pošaljite nam fotografiju vaše Vaskršnje trpeze na redakcija@srpskitelegraf.rs. Najkreativniju fotograsfiju DIS će nagraditi:

1. mesto - poklon vaučer u iznosu od 3.000 dinara

2. mesto - poklon vaučer u iznosu od 2.000 dinara

3. mesto - poklon vaučer u iznosu od 1.000 dinara

GLAVNO JELO

Svinjska plećka sa krompirom

RepublikaFoto: pixabay.com
Sastojci:
600 g svinjske plećke (349,99 din. u DIS) 500 g krompira
2 glavice crnog luka 2 kašike maslinovog ulja
kašicica slatke aleve paprike kašičica ljute aleve paprike
kašičica majcine dušice nekoliko strukova peršuna
kašicica origana čen belog luka
šolja piva so, biber

Priprema:

Beli luk, crni luk i krompir očistite i iseckajte. Meso isecite na komadiće. Stavite meso, krompir, crni i beli luk u tepsiju, posolite i pobiberite, pa začinite sa obe vrsze aleve paprike. Dodajte majčinu dušicu i origano po ukusu, prelijte maslinovim uljem, promešajte i sipajte ulje. Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa, pokrijte aluminijumskom folijom i stavite da se peće oko sat vremena. Zatim sklonite foliju i vratite da se peće oko 20 minuta dok meso ne uhvati koricu. Na kraju začinite sa svežim peršunom.

DESERT

Torta opera

RepublikaFoto: pixabay.com
Sastojci:
Kora:
75 g šećera u prahu 15 g omekšalog maslaca
60 g brašna 3 jajeta (cena "A" klase u DIS-u je 7,99 din. 30/1)
80 g mlevenog badema 15 g šećera
Čokoladni fil:
200 g čokolade za kuvanje 250 ml slatke pavlake
Sirup od kafe:
50 g šećera 3 kašike instant kafe
185 ml vode
Krem fil:
70 g šećera 100 g maslaca
3 belanceta 2 kašike krema

Priprema:

Kora: Rernu zagrejte na 200 stepeni Celzijusa. Prosejati brašno i šećer u prahu, a zatim dodajte mlevene bademe, 3 žumanceta i sve zajedno promešajte. Napraviti šam od belanaca i kašike šećera, a zatim polako dodajte smesi sa brašnom. Koru peći u zagrejanoj rerni od pet do sedam minuta, dok ne porumeni.

Čokoladni fil: Čokoladu izlomite na sitne komade. Pavlaku zagrejte dok ne počne da vri, pa njome prelijte komade čokolade i mešajte dok se čokolada ne istopi.

RepublikaFoto: pixabay.com

Sirup od kafe: Zašećerenu vodu prokuvajte i zatim u nju dodajte instant kafu.

Krem fil: U manjoj posudi kuvajte tri kašike vode sa šećerom dok se šećer ne otopi i ne zgusne. Umutite belanca i postepeno im dodajite šećerni sirup. Kada se smesa ohladi, dodajte krem i dobro promešajte.

Priprema torte: Biskvit isecite na pravougaone trake. Preko prvog biskvita stavite sirup od kafe i premažite polovinom krem fila. Preko stavite drugi biskvit, takođe prelijte sirupom od kafe i nanesite polovinu čokoladnog fila. Preko fila stavite treći biskvit, natopite kafom i nanesite ostatak krem fila. Preostali čokoladni fil nanesite kao poslednji sloj. Stavite tortu u frižider da se dobro ohladi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading