OVAJ SLATKIŠ MOŽE DA UGROZI ŽIVOT DETETA! Bivša medicinska sestra izdala šokantno upozorenje!

Autor:

Lifestyle

27.11.2023

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša medicinska sestra iz Australije, Niki Jurcic, upozorava da konzumacija maršmela može povećati rizik od gušenja, posebno kod male dece.

OVAJ SLATKIŠ MOŽE DA UGROZI ŽIVOT DETETA!  Bivša medicinska sestra izdala šokantno upozorenje!

Foto: Photo by Patricia Prudente on Unsplash

 U video snimku koji je objavila na društvenim mrežama, Jurcic je istakla da "okrugli oblik" maršmeloa može potpuno blokirati disajne puteve, posebno kada je mokar i postaje lepljiv. Ona je demonstrirala ovaj efekat koristeći prozirnu plastičnu cevčicu.

 


Preventivne mere



Medicinska sestra savetuje roditelje da velike maršmeloe iseku na manje komade ili da ih zamene manjim maršmelou slatkišima kako bi smanjili rizik od gušenja. Ovo upozorenje podržavaju i Centri za kontrolu i prevenciju bolesti, koji navode da određeni slatkiši i hrana poput tvrdih bombona, zrna kukuruza, isečenog paradajza, višanja ili grožđa, kao i sušenog voća, oraha i semenki, takođe mogu povećati opasnost od gušenja.


Reakcije na upozorenje



Na društvenim mrežama, korisnici su podelili svoje iskustvo i podršku ovom upozorenju. Jedan korisnik je opisao svoje iskustvo spašavanja deteta koje se gušilo maršmeloom, dok je drugi izrazio zahvalnost što je upozorenje objavljeno, ističući da se često suočava sa pritiscima da ponudi maršmeloe svom detetu, uprkos potencijalnoj opasnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading