OMILJENA POSLASTICA NA NOV NAČIN: Ovo su najzdravije palačinke!
Ove palačinke se spremaju od brašna od spelte, koje je izvrstan izbor za osobe koje pate od alergija, kao i bademovo ili ovseno mleko, koje je odlična alternativa za sve one koji su osetljivi na laktozu.
Foto: pixabay.comSvežu notu ovoj omiljenoj poslastici daje sok od narandže, koji obiluje vitaminom C.
Neizostavan dodatak u ovoj varijanti palačinki je šumska kraljica borovnica, koja, osim što osvaja punoćom ukusa, obiluje i zdravim antioksidansima.
Sastojci: |
|
|---|---|
| 100 g zamrznutih borovnica | |
| 135 g speltinog brašna | |
| 1,5 kašičica praška za pecivo | |
| 1 kašičica cimeta | |
| 1 zamena za jaje (1 kašičica mlevenog lana + 3 kašičice vode ili 1 kašičica čia semenki + 1/3 šolje vode) | |
| 90 ml bademova ili ovsenog mleka | |
| 1,5 kašika maslinovog ulja | |
| 1,5 kašika meda | |
| 30 ml svežeg soka od narandže | |
Priprema:
U borovnice umešajte kašiku brašna, pa ih stavite u frižider.
U jednoj posudi izmešajte suve sastojke. U drugoj posudi izmešajte vlažne sastojke, zamenu za jaje, mleko, med, sok od narandže, ulje i ekstrakt vanile. Zatim suve sastojke dodajte vlažnim.
Pecite palačinke na srednje jakoj vatri dok se sa svake strane ne zarumene. Poslužite ih sa medom, kriškama sveže narandže i borovnicama.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.

Komentari (0)