OVO NAJSTARIJI RECEPT ZA KROFNE: Prenosi se s kolena na koleno, TOPE se u ustima zbog jednog TAJNOG sastojka!

Autor: M.O.

Lifestyle

26.06.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva asocijacija na vrelo leto jesu mirisne i vruće krofnice!

OVO NAJSTARIJI RECEPT ZA KROFNE: Prenosi se s kolena na koleno, TOPE se u ustima zbog jednog TAJNOG sastojka!

Foto: pixabay.com

krofnice

Krofne kao jelo postoji već vekovima, jedina promena je u obliku i u nekim malim izmenama u sastojcima. 

Svaka domaćica ima svoj recept, a ovaj starinski važi za najstariji i začetnički!

Sastojci:

  • 250 ml mleka
  • 20 g kvasca
  • jedno žumance
  • jedna kašika masti
  • 2 kašike šećera
  • 1/2 kasicice soli
  • oko 500 g brašna
Republika

Foto: Srećna Republika

 

Priprema:


Mleko zagrejte, pa dodajte izdrobljeni kvasac. Lepo rastvorite, pa ostavite 5 minuta da se aktivira. Dobro umutite mast sa šećerom, pa dodajte žumance, so, mleko i na kraju umešajte brašno.

Umesite glatko testo i pokrijte krpom, pa ostavite da odmori nekih 40 minuta. Stavite testo na pobrašnjenu površinu i razvucite ga na nekih 7-8 mm debljine.

Kalupom ili čašom vadite krofne i ređajte ih na pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite da odmori još 15 minuta. Zagrejte ulje, ali ne previše kako krofne ne bi izgorele. Spustite ih i poklopite, pa kada ih okrenete pržite bez poklopca. Gotove uvaljajte u prah šećer i uživajte!

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading