PIK Ćureća dimljena prsa - namirnica koja će vašim jelima dati poseban ukus

Autor: Republika

Lifestyle

08.06.2023

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

PIK Vrbovec je proširio svoju liniju ćurećih prsa sa novim proizvodom pa tako omiljenu dimljenu verziju od sada možete da pronađete i u pakovanju od 300 grama.

PIK Ćureća dimljena prsa - namirnica koja će vašim jelima dati poseban ukus

Foto: PIK arhiva

Bogata proteinima i sa niskim sadržajem masti - PIK Ćureća dimljena prsa predstavljaju odličan izbor za one koji brinu o zdravijem načinu života. Proizvedena su od najkvalitetnijih komada ćurećeg mesa, blago dimljena, nežne teksture i odličnog ukusa. Dostupna su u tri različita pakovanja, na odeljenju za delikatese, ali i u praktičnom pakovanju od 300g te kao narezak od 100g koje možete da pronađete na polici.

Osim neodoljivog laganog ukusa, PIK Ćureća dimljena prsa obradovaće sve one koji vode brigu o tome šta jedu - 100 grama PIK ćurećih prsa imaju svega 2 procenta masti, a sadrže čak 19 grama proteina. Osim niske kalorijske vrednosti, PIK Ćureća dimljena prsa ne sadrže pojačivače aroma, veštačke boje, gluten ni soju, a uz to se proizvode i sa 25% manjim udelom soli.

Zbog nežne teksture i posebnog ukusa koji im daje upravo blaga nota dima, odlično će se uklopiti u razna jela.

NAMAZ OD PIK ĆUREĆIH DIMLJENIH PRSA KOJI MORAŠ DA PROBAŠ

Od sastojaka vam je potrebno: 250 g PIK Ćurećih dimljenih prsa, 220 g posnog sira, 2 kašike avokado majoneza, 2 kašike iseckanog vlašca

Republika

Foto: PIK arhiva

 

Avokado majonez pripremite od: 2 zrela avokada, 60 ml maslinovog ulja, limunovog soka, ½ kašičice belog luka u prahu, 1 kašičice soli, 1 kašike senfa i bibera

Priprema je zaista brza i jednostavna. Prvo pripremite avokado majonez. Dva zrela avokada usitnite u seckalici ili blenderu, a možete i pomoću viljuške (biće malo grublje strukture). Sipajte maslinovo ulje, nekoliko kapi limunovog soka, dodajte beli luk u prahu, so, senf i biber. Dobro promešajte, probajte i prilagodite ukuse ukoliko vam nešto nedostaje. Za namaz će vam biti potrebne dve kašike majoneza, a ostatak sačuvajte u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi i potrošite u roku od dva dana.

PIK Ćureća dimljena prsa iseckajte na sitne komade, najbolje pomoću seckalice. Dodajte posni sir, avokado majonez i sveži vlašac te sve dobro promešajte. Namaz poslužite na ražanom hlebu ili integralnim krekerima, a po želji, ukrasite svežim povrćem i začinima.

Pogledajte video recept.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading