U SVE SE MEŠA: Đumbir od predjela do slatkiša!
Čuven je đumbir u vitaminskoj "bombi" sa medom i limunom, a odlično ide uz dresinge za salate, čorbe, marinade za meso, jela spremana u voku i sa soja sosom. Probajte ga i u ovsenoj kaši, čokoladnim kolačima...
Foto: pixabay.comNijedan začin ne ide uz zimu tako prirodno kao đumbir. Sinonim za kuhinju južne Azije postao je popularan u Evropi i celom svetu. Ne bez razloga, dodaje ukus i vrelinu svakom jelu, od predjela do deserta.
Foto: pixabay.com
Čuven je u vitaminskoj "bombi" sa medom i limunom, a odlično ide uz dresinge za salate, čorbe, marinade za meso, jela spremana u voku i sa soja sosom. Probajte ga i u ovsenoj kaši, čokoladnim kolačima, smutiju, sladoledu jer se odlično slaže uz slatke kombinacije iako to niko ne bi rekao na prvi pogled.
Foto: pixabay.comKad kupujete, birajte onaj sa tanjom korom, izbegavajte mekan jer je to znak da stoji već dugo. Odlomite koliko želite, ako se teško lomi, i to je znak da je bajat. Ako ga koristite često, držite ga u frižideru u plastičnoj kesi sa zatvaračem iz koje ste prvo istisnuli vazduh, u suprotnom, zamrznite ga i ostaće svež mesecima.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.

Komentari (0)