OVIH 6 SASTOJAKA DODAJTE U VODU i očistite telo od toksina!

Autor: Republika

Lifestyle

29.01.2018

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čaša obične vode najbolji je prijatelj vašeg organizma, a ona može postati još blagotvornija dodate li joj začine lekovitih svojstava navedene u nastavku teksta. Dobićete super zdrav napitak za pospešavanje probave i čišćenje organizma.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ovaj blagotvorni napitak možete napraviti i u flaši s vodom, poneti ga sa sobom na posao i piti tokom dana. Ukusan će biti i ako istovremeno dodate dva začina – zajedno dobro idu limunov sok i cimet, karanfilić i listići nane, sok limete i sveži krastavci, a sami isprobajte i druge kombinacije.

Hrana koja povećava rizik od raka debelog creva!

1. Sveže isceđeni limunov sok ili sok grejpa

Limun i grejpfrut odlični su izvori vitamina C, vrlo važnog antioksidanta koji pomaže u neutralizaciji slobodnih radikala u telu. Takođe su dobri pročišćivači organizma i podstiču probavu. Iscedite pola limuna ili limete u flašu vode.

2. Sveži listovi nane

Biljku nane možete i sami uzgojiti u bašti, na balkonu, a rašće i ako je držite unutra, samo je stavite pored prozora kako bi dobila dovoljno svetla. Nana, poznata i kao menta, aktivira pljuvačne žlezde i probavne enzime koji pomažu telu da apsorbuje hranjive materije iz hrane. Zbog svojih umirujućih svojstava pomaže kod želučanih tegoba.

3. Karanfilić

Osim što pomaže kod problema s probavnim sistemom, uspešno se bori protiv parazita koji se mogu naći u ljudskom organizmu.

Ubacite u vodu tri do pet celih karanfilića i ostavite da malo odstoje kako bi dali aromu vodi. Kad popijete vodu karanfilić možete pojesti, samo pazite jer je dosta ljut.

RepublikaFoto: pixabay.com

4. Koren đumbira

Đumbir se već vekovima koristi kao lek kod loše probave, grčeva, mučnine i gasova. Uz to pospešuje cirkulaciju i deluje protivupalno i protivvirusno.

Đumbir veličine palca narežite na male kockice i dodajte vodi. Kao i kod nane, kad popijete vodu đumbir možete pojesti, ali pažljivo jer je takođe vrlo aromatičan.

Terapija čarapama - stari recept koji leči bolesti

5. Kriške svežeg krastavca

Krastavci vodi daju fini sveži ukus, a zato jer plutaju možete ih jesti dok pijete vodu. Pomažu u uklanjanju toksina iz probavnog sistema i snabdevaju telo vodom. Ne samo da sadrže antioksidanse i vlakna nego i pospešuju proizvodnju insulina u gušterači.

Kriške svežeg krastavca narežite na kvadratiće kako biste ih lako mogli jesti dok pijete vodu.

6. Cimet

Odličan je lek protiv gljivica i virusa i pomaže kod loše probave. Pospešuje cirkulaciju, razgrađivanje masnoća tokom probave i regulisanje glukoze u krvi tako što usporava vreme potrebno da hrana iz želuca ode u tanko crevo. Komadić cimetovog štapića stavite u vodu i pustite da kratko odstoji kako bi aromatizovao vodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading