Pohovane puter krmenadle - pravo rešenje za ručak

Autor: kodbakeugostima.blogspot.rs

Lifestyle

16.01.2018

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obično kada razmišljate o pohovanim krmenadlama mislite će one biti suve i tvrde. Krmenadle pripremljene na ovaj način biće mekane kao puter i vrlo sočne i vaši ukućani će ih naprosto obožavati. Uz pire krompir i salatu dobijate kompletno glavno jelo

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Potrebno je:

  • 600 g krmenadli
  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • 100 g prezli
  • začin, so, biber
  • 2 čena belog luka
  • ulje

Priprema: 

Krmenadle izlupati tučkom, utrljati začin, so, biber i izdrobljen beli luk. Dobro ih utapkati u brašno, jaje i prezle, (panirati) i ispržiti u vrelom ulju. 

Poređati u šerpu i dodati 150-200 ml vode i ostaviti na sasvim laganoj vatri da omeknu 15-20 min i da ispari voda. 

Uz njih dodajte krompir pire kao prilog i evo divnog kompletnog ručka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading