ŠTRUDLA SA DŽEMOM KOJA SE TOPI U USTIMA: Tajna je u jednom sastojku

Autor:

Lifestyle

08.10.2021

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miris štrudle podseća bna ušaškane jesenje i zimske dane a mi vam predlažemo da probate preukusnu varijantu sa džemom

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Štrudla sa džemom

 

Sastojci:

180 g brašna

4 g praška za pecivo
80 g putera
30 g šećera u prahu
8 g vanilin šećera
3 kašike jogurta

Priprema:

Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte puter. Uvaljate puter u brašno, pa izrendajte. Sjedinite sve. Zatim dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Rukama malo promešajte, pa sipajte jogurt.

Umesite testo. Stavite testo na pobrašnjenu površinu, pa pospite sa još malo brašna i razvucite.

Po sredini testa namažite džem, pa onda preklopite po dužini sa obe strane. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C nekih 20-25 minuta.

Pospite šećerom u prahu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading