ŠARENA TURŠIJA S MEDOM BROJ JEDAN OVE ZIME: Deca će je obožavati, a pravi se brzo i lako (RECEPT)

Autor: Republika

Lifestyle

28.09.2021

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako pripadate ženama koji nemaju vremena da poput naših baka posvete pripremi zimnice nekoliko dana, a ipak želite da vaša porodica jede prirodno i domaću proverenu zimnicu, donosimo vam recept za čiju vam pripremu neće biti potrebno više od pola sata.

Foto: pixabay.com

Turšija s medom idealna za hladne dane

Jesen je stigla, a spremanje zimnice uveliko traje. Za sve koji nemaju vremena za kuvanje po tradicionalnim receptima, otkrivamo nov način pripremanja omiljene hrane za hladne dane.

Šarena turšija sa prelivom od meda idealna je za decu koja izbegavaju povrće jer med daje slatkoću i donosi sasvim nov ukus. Modernu turšiju zavoleće svaki član porodice, a priprema se lako i brzo.

Foto: pixabay.com

Peršun je obavezan

Sastojci:

5 kg kornišona

5 kg karfiola

3 kg šargarepe

5 većih glavica crnog luka

glavica belog luka

nekoliko listova lovora

veza peršuna

celerov list

veza mirođije

Foto: Photo by Unsplash

Med daje posebnu aromu

Preliv:

8 l vode

10 kašika soli

2 l alkoholnog sirćeta

40 g meda

Foto: pixabay.com

Tegle moraju dobro da se zatvore

Priprema:

Povrće dobro operite i očistite. Iseckajte peršun i celer, dodajte na kolutove isečen luk i očišćen beli luk, biber, mirođiju i lovor. Ređajte u tegle naizmenično, na dno sipajte mešavinu začina, pa red krastavačića, red šargarepe, red karfiola, opet mešavinu začina, pa red krastavčića, karfiola i šargarepe i tako sve dok ima mesta. Na kraju obavezno stavite mešavinu začina. Ostavite da prenoći. Sutradan povrće prelijte rastvorenom mešavinom vode, sirćeta, soli i meda. Tegle dobro zatvorite celofanom i poklopcem i odložite na tamno i hladno mesto.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading