ZBOG OVE GREŠKE DOMAĆA KAFA VAM NEMA DOBAR UKUS! Evo kako bi je zaista trebalo skuvati!

Autor:

Lifestyle

24.08.2021

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi ljudi turskom odnosno domaćom kafom počinju dan, ali ako je verovati stručnjacima, malo ko zna da je skuva na pravilan način.

Republika

Foto: pixabay.com

Kafa nikako ne sme da proključa

 

Naime, većina domaću kafu kuva tako što stavi vodu i eventulano šećer, pa kad proključa dodaje kafu.

Ima i onih koji kad vodu proključa, uzmu deo vode, kafu zakuvaju pa onda dolivaju vodu i stave ponovo kafu na ringlu kako bi još jednom "proključala". 

Međutim, stručnjaci kažu da nijedan "recept" od ova dva nije dobar. Kako ističu, jedan sitan detalj u pripremi joj menja ukus.

- Kada sipate kafu u vodu, ne smete dozvoliti da prokuva na vatri. Ako proključa, napitak će imati gorak ukus - objasnio je osnivač kompanije "Roaster Coffee".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ramzaj

26.08.2021 07:24

Evo kako se kuva pravilno kafa: u hladnu vodu odmah sipate kafu, a po zelji i secer, i zagrevate postepeno (kuvala ili indukciona ploca pojacana na veliku snagu nisu dobri) do trenutka kada pocinje da se stvara "kajmak", iskljucuje se pre kljucanja. Na slican nacin se kuva i caj samo sto se caj nakon iskljucivanja ringle ne sipa odmah vec treba sacekati da "kolac" padne na dno pa onda procediti, sve to traje par minuta.