BIĆE VAM ŽAO DA SE TUCATE: Ukoliko želite da vam SVETLUCAJU JAJA isprobajte ovu JEDNOSTAVNU TEHNIKU!

Autor:

Lifestyle

30.04.2021

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je Veliki petak, dana kada se po pravoslavnim običajima u većini srpskih domaćinstava farbaju jaja. Prvo obojeno jaje, crveno, naziva se čuvarkućom i njegov zadatak je da štiti dom i porodicu od svega negativnog tokom cele godine.

RepublikaFoto: youtube.com/POPSUGARLIVING

Pored farbanja u lukovini, krep papirom, penom za brijanje, dekupaž tehnike sa salvetama, u sokovima, zlatnih i srebrnih jaja, jedna od najatraktivnijih tehnika jeste bojenje uskršnjih jaja u vinu i sa jednim neočekivanim sastojkom koji im daje svetlucavost.

Evo šta vam je potrebno:

  • 500 ml belog vina (najjeftinije)
  • 100 g šećera
  • boja za kolače u prahu

U šerpicu sipati vino i šećer. Dodati boju u prahu i dobro promešati. Staviti jaja u mešavinu. Staviti na vatru, a kada vino proključa, smanjiti temperaturu i staviti da se jaja kuvaju još otprilike osam minuta. Isključiti vatru i ostaviti jaja u vinu otprilike 12 sati. Vaditi na papirnati ubrus i ostaviti da se osuše, piše Mondo.

Ako želite da budu još sjajnija i dekorativnija, možete na njih naneti malo lepka i posuti ih svetlucavim prahom.

Ova tehnika je izuzetno uredna, nećete uprljati i obojite prste, a ako se kojim slučajem to i desi, saznajte i kako da uklonite boju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading