GUTLJAJ OVOGA SVAKO JUTRO: Sve što vam je potrebno za zdravu jetru

Autor: dnevne.rs

Lifestyle

24.11.2017

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jetra u našem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Ona učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Takođe, pomaže jačanju i stimulaciji varenja u organizmu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Gutljaj ulja i limuna za dobar dan

Obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje. Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Foto: pixabay.com

Najbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je njeno svakodnevno čišćenje – svako jutro na prazan stomak popijte kašiku maslinovog ulja pomešanog sa kašikom limunovog soka. Nakon toga, možete uživati u doručku.

Ovaj „koktel“ možete pripremati celi život, jer su oba sastojka obične životne namirnice.

Posle mesec dana osetiti ćete promene. Vaš izgled će se poboljšati, nestaće tamni krugovi ispod očiju, ten će postati svež, a izgled podmlađen. Creva će raditi kao sat, zaboravićete na zatvor i probleme sa varenjem. Osećati ćete se zdravo sa mnogo pozitivne energije.

Maslinovo ulje kao nijedan drugi proizvod pomaže otvaranju kanala jetre i žučne kese. Žuč je aktivan učesnik u procesu varenja koji ubrzava rad vaših creva. Isti efekat na varenje imaju limun i brusnica. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi.

Možete i u frižideru, ali na niskim temperaturama ono postaje mutno. Međutim, to nema nikakav uticaj na njegove osobine.

Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on efikasno čisti krvne sudove od naslaga holesterola.

I kao što je gore navedeno – doprinosi čišćenju jetre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading