VELIKO OTKRIĆE: Voćka koja ubija 70 odsto ćelija raka

Autor: express.hr

Lifestyle

20.11.2017

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U otkriću koje bi moglo da ima ogroman značaj za medicinu naučnici su pronašli moćnog prirodnog neprijatelja raka.

RepublikaFoto: twitter.com/Snaplant‏
Lekovite crvene bobice rastu u australijskoj prašumi

Reč je o prelomnom otkriću, tvrde naučnici, koji su u okviru studije pokazali kako crvene bobice iz prašume u blizini Kvinslenda u Australiji ubijaju ćelije raka vrlo brzo i s minimalnim nuspojavama, piše Diply. 

Dok naučne laboratorije širom sveta već decenijama neumorno testiraju potencijalne nove lekove za rak i njegove brojne oblike, ekipa predvođena doktorom Glenom Bojlom smatra da je došla do šokantnog otkrića koje bi moglo da spase milione života. 

Naučnici iz Instituta za medicinska istraživanja Berghofer uspešno su izolovali sastojak iz bobice koji ubija rak i dokazali da ima snažno dejstvo na tumore glave, vrata, dojke, creva, prostate, kao i na melanom. 

Šumska bobica iz prašume, specifična za australijsku divljinu, sadrži hemijsko jedinjenje zvano EBC-46, koje je testirano na brojnim životinjama s različitim tipovima tumora. 

Za sada je njegovo dejstvo potvrđeno na više od 300 mačaka, pasa i konja, kao i tasmanijskih đavola. 

Sastojak se nalazi u semenki, a proces estrakcije i pročišćavanja samog jedinjenja je vrlo komplikovan. Ipak, potvrđeno je da je nakon lečenja nestalo oko 75 odsto tumora, i da se rak nije vratio. 

- Verujemo da će EBC-46 delovati i na ljudski organizam, jer pokreće ćelijsku reakciju u okviru koje se prekida snabdevanje tumora krvlju - rekao je vodeći naučnik istraživanja doktor Bojl. 

Bobicu nije lako pronaći u prašumi, a zadatak pronalaženja i testiranja na ljudima na sebe je preuzela biotehnološka kompanija Ekobiotiks (Eco Biotics). 

Naučnici su objavili da su testiranja na ljudima u fazi planiranja i da su neminovna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading