OD PRŠUTE DO TARTUFA: Počeli Dani Istre u Beogradu
Manifestacija Dani Istre u beogradskom restoranu Šaran počeli su juče i trajaće do 5. decembra.
Foto: Promo fotoOva tradicionalna manifestacija održava se sedmu godinu za redom, a ove godine za sve ljubitelje Istre kuvaće Mira iz restrana "Stari podrumi" Istra, a kao znak zahvalnosti ugostitelji, vinari i uljari podariće Beograđanima pravi vatromet ukusa istarskih specijaliteta počev od dobre pršute, preko istarskog govečeta, do morskih plodova, dobre morske ribe i nezaobilaznih tartufa po kojima je ova oblast poznata.
Na predlog restorana Šaran, ove godine tokom trajanja istarskih dana, predstaviće se i druge regije Istre. Samo otvaranje bilo je u znaku Groznjana, a inspiracija je Jovana Savić koja će biti i zaštitno lice Istarskih dana.
Johanna Savić, devojčica koja je pre dve godine osvojila srca Beograđana svirajući violinu u Knez Mihailovoj ulici sa ciljem da skupi novac za nov instrument i ode u Veronu na takmičenje.
Mala Jovana je uspela u svom podvigu i osvojila prvo mesto na takmičenju na Concosro Talijeri. Danas je Jovana u nižoj muzičkoj školi Mokranjac i sprema se za novo takmičenje.
Inspred Turisticke organizacije Istra Jovana je nagrađena desetodnevnim boravkom u letnjoj muzičkoj školi Groznjan koja prima 12 đaka godišnje, a dva restorana, Saran i Stari podrimi iz istre, donirali su Jovani određena sredstva za njene potrebe samog boravka u Groznjan.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.

Komentari (0)