OVE NAMIRNICE UBRZAVAJU POJAVU BORA: Jedna stvar na spisku će vas sasvim zbuniti!

Autor: Republika

Lifestyle

31.01.2021

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od svih namirnica najviše će vas začuditi jedna za koju se smatra da je veoma zdrava.

RepublikaFoto: Photo by Unsplash
Foto: Ilustracija

Ako želite da usporite pojavu bora, preporučujemo vam da sledeću hranu izbegavate u širokom luku:

Supa iz kesice

Supe iz kesice su prepune natrijuma, koji apsorbuje vodu u našem organizmu. Dehidracija isušuje kožu, što pogoduje pojavi bora.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Smutiji

Ako u vašim smutijima ima puno šećera, sigurno nećete učiniti uslugu svojoj koži, jer šećer napada kolagen, čija je proizvodnja neophodna za elastičnost i zdravlje naše kože.

Biljno ulje

Potrudite se da smanjite korišćenje biljnog ulja u pripremi hrane. Ono sadrži trans masti, koje mogu da izazovu zapaljenja i učine našu kožu ranjivijom za štetno UV zračenje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Energetski napici

Energetski napici sadrže i šećer i kofein, dve supstance koje uopšte nisu dobre za našu kožu. Prva od njih smanjuje proizvodnju kolagena, dok nas druga dehidrira. Prerana pojava bora je siguran simptom redovne konzumacije energetskih napitaka.

Suvo voće

Nažalost, naša omiljena užina nije toliko zdrava za našu kožu. Naime, sulfati koji se koriste za konzerviranje voća povećavaju nivo slobodnih radikala u našem telu, koji nam oštećuju ćelije i čine da prerano starimo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Margarin

Ranije se mislilo da je margarin zdravija alternativa puteru, međutim, ispostavilo se da to nije tačno. Margarin je pun polinezasićenih masti, koje isušuju kožu i čine je podložnijom za pojavu bora.

Voćni jogurt

Voćni jogurti nisu preporučljivi zvog velike količine šećera koji sadrže. Šećer rastura aminokiseline u kolagenu i elastinu, koji su ključni za mlad izgled naše kože.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading