(RECEPT) Ne čekajte ni dana, odmah NAPRAVITE OVAJ KOLAČ! Može da se jede i kada ste na postu

Autor: serpica.net, republika.rs

Lifestyle

17.01.2021

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je divan, mekan i izdašan. Topi se ustima!

RepublikaFoto: serpica.net
Medeno Srce

Sastojci i priprema:


Sve se meri čajnom šoljom od 300 ml.

  • 1 šolja vode
  • pola šolje šećera (može i manje)
  • 2 šolje brašna (ja sam koristila meko, ali se može mešati oštro i meko)
  • 1 kašika kakaa
  • 10 kašika džema bilo kojeg
  • 100 ml. ulja (ili otprilike malo manje od pola šolje)
  • 1,5 (jedna i po) kašičica soda bikarbone

Za fil:

 

  • 10 kašika džema/marmelade (najbolje ako imate neki svetliji)
  • 2 šake mlevenih oraha (ne morate dodavati, ja volim pa stavim)

Glazura:

  • 50 - 100 gr. čokolade rastopiti sa 3 kašike ulja (količina od 50 gr. čokolade je sasvim dovoljna ali može i više)
  • Ako želite možete napraviti i bele šare.
  • 1 štangla bele čokolade i 1kašika ulja

Ako postite koristite posne čokolade.

Priprema:

Uključite rernu na 200 stepeni. Pripremite tepsiju 30 x 25 ili neku približne veličine. Umutite vodu, šećer, brašno, kakao, ulje, džem, soda bikarbonu. Polovinu testa istresite u tepsiju i pecite oko 10 - 15 minuta. Izvadite iz rerne pa prelijte rastopljenom marmeladom u koju ste stavili mlevene orahe (orahe ako želite)...Preko marmelade ide ostatak testa ali ga predhodno razredite sa 5 kašika vode da bi se lakše razlilo preko marmelade. Pecite još 30 minuta ili dok ne budete sigurni da je gotovo. Prelijte rastopljenom čokoladom, išarajte belom.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading