OBAVEZNO PROBAJTE: Ova supa leči MAMURLUK za tili čas!

Autor: Magazin Novosti, Republika

Lifestyle

01.01.2021

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pročitajte recept!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto Ilustracija

Ruska supa prepuna kiselih krastavaca, kapara, limuna i mesa, idealna je za mamurluk. Kako tvrde Rusi, ova ukusna supa vratiće vas u ritam posle burne noći.Soljanka je idealan izbor supe zbog svoje kiselosti, pa nije iznenađenje da se slani, kiseli kupus i kiseli krastavčići takođe preporučuju kao lekovi za umirenje tela posle noćne alkoholne seanse. Veruje se da ova kisela hrana nežno deluje na sistem za varenje i nadoknađuje ravnotežu tečnosti i elektrolita.

Sastojci:

parče mesa ili kobasice

2 crna luka
2 paprike
1 paradajz
4 kašike paste od paradajza
5 kisela krastavca

 

Priprema:

Na ulju se prorpži crni luk sa iseckanim paprikama i paradajzom. Doda se meso koje je ostalo od prethodnog dana, ubaci lovorov list, sitno iseckani krastavčići i nalije sa vodom da ogrezne. Kada provri psuti se da malo krčka.

Naparivanje za dug život

Rusi veruju i da će im redovno parenje tokom godine sačuvati dobro zdravlje. Ako vas boli glava ili osećate početak prehlade pokušajte da napire laktove i kolena uz pomoć tople vode. Parenje je uspešno i pri detoksikaciji i izbacivanju viška tečnosti iz organizma posle "teške" noći.

+Ruska kultura saune uključuje veniks, snop grančica drveca, koji se koriste za masažu celog tela i u zavisnosti od vrste drveta od koje su uzete grančice, mogu da pomognu u zatvaranju pora, poboljšanju stanja kože ili da se koriste za njihova protivupalna ili antibakterijska svojstva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading