OD PRIRODNIH SASTOJAKA: Melem ruskih baka leči upalu sinusa!

Autor:

Lifestyle

07.11.2017

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čudotvorni melem generacije Rusa ljubomorno su čuvale vekovima, prenoseći ga s kolena na koleno, a Srpski telegraf otkriva vam dugo skrivani recept za lečenje brojnih bolesti - između ostalih i upalu sinusa i krajnika.

 

RepublikaFoto: pixabay.com
Provereni bakin recept

Da bi se melem napravio, dovoljna su samo tri jeftina sastojka, a još jedna njegova prednost je to što može dugo da stoji. Za ovu kremu potrebno je 400 mililitara hladno ceđenog maslinovog ili kokosovog ulja, jedno domaće jaje i 60 grama prirodnog pčelinjeg voska.

Melem se priprema tako što se prvo skuva jaje, pa se žumance izgnječi. Ulje i pčelinji vosak kuvaju se na laganoj vatri, a kada se vosak otopi, polako se dodaje izgnječeno žumance. Dobijena smesa procedi se kroz cediljku i sipa u teglu, a pre nego što se stegne, promeša se još nekoliko puta da vosak ne bi pao na dno.

Evo šta sve leči ovaj melem:

  • Upala sinusa. Istopite mast u kašici i naspite je u pipetu. Nakapajte po nekoliko kapi u nozdrve dva puta dnevno, s pauzom od jednog sata.
  • Upala srednjeg uha. Komadić vate umočen u mast stavite u uho ili namažite melem direktno u uho. Ova metoda primenljiva je kod svake upale uha.
  • Gnojna angina, upala krajnika. Otopite mast na pari, umočite gazu u nju i stavite obloge oko vrata i malo masti u grlo. Ponavljajte proceduru dva-tri puta u toku dana.
  • Bronhitis, bol u želucu i crevima. Tri puta na dan pre obroka uzimajte po pola kašičice masti.
  • Ciste na jajnicima, upale, mastitis. U vaginu se stavljaju tamponi sa ovom masti ujutro i uveče. Kod mastitisa, na grudi se stavlja papirna salveta umočena u mast.
  • Opekotine, čirevi, rane, hemoroidi. Nanesite mast na obolelo mesto, umotajte i ostavite preko noći ili na ranu stavite komadić vate natopljen u mast.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading