(RECEPT) LETNJA SANGRIJA OD DINJE I LUBENICE: Osvežavajuće piće za odlično raspoloženje

Autor: Press online, Republika

Lifestyle

05.09.2020

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polako odbrojavamo dane do kraja leta, te valja iskoristiti jo poneki sunčani dan koji nam predstoji i uživati u letnjim večerima punim plućima. Naš savet je da ih začinite predivnim, osvežavajućim pićem za koje smo sigurni da ćete se zaljubiti na prvi pogled i prvi ukus!

RepublikaFoto: pixabay.com
Sangrija (Ilustracija)

Predstavljamo vam letnju sangriju čiji su glavni sastojci dinja i lubenica, a ovako nešto do sada niste probali, sigurni smo. Zato je vreme da obradujete vaša nepca i iznenadite prijatelje ovim ukusnim, šarenim napitkom! 

Savršeno piće za romantičnu večeru, zabavu sa prijateljima, porodični ručak... Ma, uklapa se u svaku priliku, zar ne?

Sastojci:

lubenica
dinja
ananas dinja
2-4 kašike meda
1/2 l rashlađenog belog vina
1-2 šolje kisele vode
sok od jednog limuna

 

Priprema:

Isperite dinje, precesite ih na pola i očistite ih od semenki. Koristite malu kašiku za sladoled kako bi iz dinje vadili kuglice. Isti postupak ponovite i sa lubenicom.

Kuglice rasporedite na pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Trudite se da se ne dodiruju. Pleh stavite u zamrzivač na nekoliko sati.

U jedan veliki bokal stavite kuglice, sok od jednog limuna, dve kašike meda, nežno promešajte i ostavite u frižideru na sat do dva.

Kada se dovoljno rashladilo mešavini dodajte vino i još meda po ukusu. Vratite u frižider. Neposredno pre služenja dodati kiselu vodu, kockice leda, isečene kolutove limuna ili limete i par listića mente (po želji). 

Napitak gotov! Ukoliko želite bezalkoholnu varijantu, izbacite vino iz recepta, a povećajte količinu kisele vode.

Prijatno! Uživajte! 

Pored toga što su savršene za letnji koktel, ove kuglice možete posuti sa malo kristal šećera i služiti uz šlag kao voćnu salatu!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading