(RECEPT) Ne bacajte stari hleb: Napravite pitu koja će vas oduševiti svojim ukusom

Autor:

Lifestyle

27.08.2020

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hleb je namirnica koja vrlo često pretekne u kući. Umesto da bacate hranu, napravite pitu od starog hleba koja će vas oduševiti ukusom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

SASTOJCI

- 6-7 parčeta starog hleba isečenih na kockice

- 200 gr očićšćenog svežeg spanaća

- 1 glavica sitno nasečenog luka

- 1 manji čen belog luka

- 6-7 jaja

- 3 dl mleka

- 2-3 kašike kisele pavlake

- rendani kačkavalj

- 50 g maslaca

- suhomesnato po želji

- so

- bibet

- senf po želji

 

Priprema

Na zagrejanom maslacu prodinstati luk dok ne dobije staklastu boju, dodati beli luk, dodati dobro oceđeni spanać, par puta promešati da malo svene, skloniti sa ringle i začiniti solju i biberom.

Umutiti jaja sa pavlakom i mlekom, posoliti i pobiberiti, po želji umešati kašićicu senfa i malo narendanog oraščića.

 

Na dno maslacem podmazane vatrostalne posude rasporediti kockice hleba, preko toga malo spanaća, narendanog kačkavalja, možete dodati i nešto suhomesnato (kobasice, pečenica, šunka...). Ponavljati dok se ne utroše sve predviđene namirnice, završiti narendanim kačkavaljem, preliti umućenom masom sa jajima i mlekom, pokriti folijom i ostaviti u frižideru oko 30 minuta.

Rernu zagrejati na 200°C. Posudu izvaditi iz frižidera 15 minuta pre stavljanja u rernu. Peći oko 35 minuta, do zlatno smeđe boje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading