(RECEPT) Specijalni trik - OBRNUTA MARINADA za poseban ukus mesa

Autor: Republika, Luftika.rs

Lifestyle

10.08.2020

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mariniranje mesa je najučinkovitije ako se obavi veče pre, ili par sati pre pečenja mesa. Ipak, stvari uvek mogu poći po zlu, pa meso ispasti bezukusno ili gumeno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Marinada (Ilustracija)

Kako im se to ne bi dogodilo, najveći majstori roštiljanja znaju jednu caku prilikom mariniranja mesa.

Kako im se ne bi događale greške prilikom pripreme, profesionalni kuvari praktikuju obrnuto mariniranje – nakon pečenja ostavljaju neko vreme meso u marinadi, pa ga opet zagreju u grilu tik pred posluživanje.

 

Osim soli, dodajte u marinadu i nešto kiselo poput soka od limuna ili sirćeta, kako bi meso omekšalo. Pazite da meso ne bude gumenasto usled predugog stojanja u kiseloj marinadi.

Koristite li slatke marinade, korisno je znati da će se od njih meso na temperaturi od 160 do 175 Celzijevih stepeni karamelizovati, a nakon toga će početi da gori, ostavljajući tako gorak ukus u ustima. Zato se slatke marinade najčešće koriste za namirnice koje ne traže dugu pripremu, poput škampa ili kozica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading