(RECEPT) Slani rolat sa pavlakom - nekrunisani kralj svake porodične trpeze

Autor: recepti.com, Republika

Lifestyle

02.08.2020

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neizostavni rolat kako za veća tako i za mala porodicna slavlja i okupljanja. Uvek nestane ceo rolat do poslednjeg parčeta jer se niko ne zaustavi samo na jednom parčetu. Brzo se pravi, a brzo se i pojede.

RepublikaFoto: recepti.com
Slani rolat sa pavlakom

Za koru:

3 jajeta

1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
6 kašike brašna
300-400 g spanaća
1 mala šoljica za kafu ulja
1 mala šoljica za kafu mleka

Za filovanje:

2 čaše kisele pavlake
150 g pilećih prsa
2-3 kuvana jaja

 

Priprema

Spanać očistiti i oprati pa potopiti u vreloj vodi da omekša. Zatim ga saseckati i upržiti sa uljem i mlekom dok tečnost ne ispari. Ostaviti sa strane da se peohladi, a za to vreme umutiti jaja sa malo soli, dodati brašno i pecivo i na kraju pripremljeni spanać. Sve izmešati, izliti u pleh sa pek papirom i staviti da se ispeče u zagrejanoj rerni na 200C. Pečenu koru odvojiti od papira, staviti je na mokru krpu i preko nje staviti još jednu mokru krpu. Ostaviti da se tako ohladi. Zatim je premazati kiselom pavlakom, poredjati pileća prsa, preko narendati kuvana jaja i premazati sa još malo pavlake da se poveže. Pažljivo uz pomoć krpe uviti u rolat i staviti na tacnu. Ceo rolat premazati pavlakom i staviti da se hladi u frižider, nekoliko sati, najbolje preko noći.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading