Osvežite se i mršavite - četiri letnje voćke uz koje GARANTOVANO GUBITE KILOGRAME

Autor: Republika, DDL

Lifestyle

28.07.2020

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako biste podstakli zdravlje i potrošnju kalorija, ali i sprečili nakupljanje suvišnih kilograma, stručnjaci savetuju da počnete da konzumirate sezonsko voće.

RepublikaFoto: pixabay.com
Voćna salata

Osim što ćete na taj način tokom cele godine uživati u različitim vrstama voća, takođe ćete unositi namirnice koje ne sadrže visok udeo pesticida.

Ove četiri letnje voćke garantuju mršavljenje: 

Lubenica

Foto: pixabay.com
Lubenica

Lubenica je odličan izvor likopena, karotenoioda koji štiti kožu od štetnog uticaja sunca i smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti.

Kupine

RepublikaFoto: Photo by Yulia Khlebnikova on Unsplash
Kupine

Kupine su odličan izvor antioksidanata i vitamina C. Istraživanja su pokazala da kupine mogu da regulišu apetit i da smanje rizik od nastanka žudnje za grickalicama. Kupine pomažu u regulaciji nivoa holesterola i poboljšavaju zdravlje kardiovaskularnog sistema.

 

Breskve

RepublikaFoto: pixabay.com
Breskve

Istraživanja su pokazala da breskve sadrže jedinjenja koja pomažu u prevenciji gojaznosti, visokog nivoa holesterola, hronične upale u telu i dijabetesa.

Dinja

RepublikaFoto: pixabay.com
Dinje

Dinja ne sadrži visok udeo kalorija niti ugljenih hidrata, a odličan je izvor vitamina A. Vitamin A pomaže u održavanju zdravlja vida, očiju i kože. Istraživanja su pokazala da dinja podstiče rad metabolizma i jača imuni sistem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading