NE BACAJTE STARI HLEB: Evo kako da mu povratite svežinu nakon par dana!

Autor: Prva, Republika

Lifestyle

24.07.2020

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksperimenti s hranom su odlična stvar, pogotovo kada nam otkrivaju načine da "vratimo u život" hranu koja bi inače završila u smeću.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U ovom opisu verovatno ste prepoznali i onaj komad hleba koji stoji u vašoj kuhinji već nekoliko dana, ali zahvaljujući ovom jednostavnom kuhinjskom triku više ga ne morate bacati u smeće.

Evo šta možete uraditi:

Prvi korak – Natopite hleb vodom

Iako zvuči pomalo odvratno, nemojte se obeshrabriti jer ovo je tek prvi korak. Stavite hleb pod mlaz hladne vode i pričekajte dok korica ne bude natopljena. Svakako pripazite da mekani deo hleba ne postane previše natopljen.

Drugi korak – Ispecite ga!

Uključite rernu na 150-160°C i ubacite natopljenu veknu hleba. Pecite 6 do 12 minuta, zavisno od toga koliko se vode nalazi u hlebu.

I to je sve! Ovaj trik deluje jer se voda koju je upila korica pretvara u paru – ovo rehidrira unutrašnjost hleba zbog čega ona ponovo postaje mekana, a toplina iz rerne omogućiće vam hrskavu koricu spolja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading