MRŠAVITE U SNU: Bacite se na hibernacijsku dijetu i budite vitki

Autor: zanosna.com

Lifestyle

24.10.2017

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mršavljenje za vreme spavanja je hibernacijska dijeta kojom se osim gubitka kilograma postiže i povećanje telesne sposobnosti, ublažava stres i uspostavlja zdraviji način života.

RepublikaFoto: pixabay.com
Spavanjem možete da smršate

Osim razno raznim dijetama, koje poneka nemaju pozitivan i željeni učinak na višak kilograma,  možete da smršate  i spavanjem. Koliko god vam čudno zvučalo, zaista je moguće, a u nastavku vam donosimo kako to možete da ostvarite!

Korišćenjem vlastitog tela možete da smršate dok spavate, postati vitki i sačuvati zdravlje. Mršavljenje za vreme spavanja je hibernacijska dijeta kojom se osim gubitka kilograma postiže i povećanje telesne sposobnosti, ublažava stres i uspostavlja zdraviji način života.

Osoba koja se baci na hibernacijsku dijetu, se budi sveža i spremna za obavljanje svakodnevnih obveza, poboljšava se stanje kože i ten, a povoljni uticaji vide se i na noktima, kosi, raspoloženju i unutrašnjim organima.

Naime, hibernacijskom dijetom navodimo svoje telo da troši višak masti za vreme spavanja, što rezultira zdravijim buđenjem, boljom formom i mršavijom linijom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Dve kašike meda pred spavanje za vitkost

Najbitnije je da iskoristite prva četiri sata sna, jer je u to vreme san najdublji. Iskorištavanjem prva četiri sata sna ubrzati će se metabolizam, smanjiće se lučenje hormona stresa i bolje ćete spavat.

Za sprovođenje ove dijete važan je med. Molekule meda se jednako sastoje od fruktoze i glukoze. Fruktoza je zaslužna za oslobađanje životno važnih zaliha koje se nalaze u jetri, kako bi na kraju mozak mogao da ih iskoristiti.

Važno je da jedete uravnoteženu mešavinu zdrave hrane, koja će vam pružiti potrebne hranljive sastojke. Za vreme spavanja bi trebalo da svom telu zadate zadatak da koristi uskladištene masne naslage, a hibernacijska dijeta će vas naučiti kako to možete postići.

 Pre spavanja uzimajte jednu ili dve kašike meda, koji možete kombinirati sa toplom vodom, čajem od kamilice i nane, sa  limunom ili nemasnim jogurtom.

Znači, zaboravite na razne dijete i izgladnjivanja, i samo svako veče pre spavanja pojedite med.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading