(RECEPT) Savršena poslastica: Zdrave palačinke od bundeve

Autor:

Lifestyle

16.07.2020

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Palačinke od bundeve su savršen slatki međuobrok.

RepublikaFoto: unsplash.com
Foto: Ilustracija

Bundeva je zdrava za čitav organizam jer obiluje nizom vitamina (karotina ili provitamina A, vitamina C, E i K i vitamina B grupe - B1, B2, B6, zatim niacina, folne kiseline itd.), kao i mineralnim sastojcima (kalij, fosfor, kalcijum, gvožđe).

Pektini, celuloza i druga biljna vlakna koje bundeva sadrži odlična su za probavu, pa je zato ova namirnica vredan dodatak našoj jesenjoj kuhinji, ali jeste li znali da bundevu ne morate koristiti samo za supe i slične slane specijalitete već ona može biti dragoceni dodatak i slatkim jelima? Danas vam predlažemo jedan takav slatki specijalitet koji ima brojne dobrobiti za organizam i predstavlja dobro balansiranu nutritivnu okosnicu vašeg dnevnog jelovnika. Upoznajte slasne palačinkice od bundeve!

Za izradu prefinih zdravih palačinki treba vam:

- 180 g zobi

- 6 belanaca
- 2 jaja
- 200 g svežeg sira
- 300 grama pirea od kuvane bundeve
- 2 kašike stevije u granulama
- 1 kašičica mešavine cimeta, đumbira i muškatnog oraščića
Opcionalno: med i seckani orašasti plodovi

Kako se prave palačinke od bundeve

Način pripreme je jednostavan: sve sastojke izblendujte u glatku smesu mikserom, dalje pecite na tiganju sa malo ulja, kao i klasične palačinke. Predložena količina sastojaka dovoljna je za 35 malih palačinkica, odnosno 7 serviranja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading