LAŽNO SE REKLAMIRA: "Zdrava" hrana loša po zdravlje

Autor:

Lifestyle

23.10.2017

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zablude da postoji voda za povećanje energije, niskokalorična hrana za mršavljenje i zdrava neglutenska hrana dolaze od onih koji se trude da nam nametnu pravila ishrane koja su loša po zdravlje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Čokolada sa suvim voćem nije zdrava hrana

Dok ljudi širom sveta muče muku sa zdravljem i kalorijama, kompanije profitiraju, zato bi trebalo da vodite računa koliko je zapravo "zdrava hrana" korisna i pažljivo slušate svoj organizam. Ovo su namirnice koje nemaju veze sa onim što se plasira o njima.

  • Granule sa suvim voćem i komadićima čokolade - Problem je u tome što je većina granula obrađena i opterećena nezdravim uljem, šećerom, mastima i kalorijama.
  • Jutarnji keksići za energiju - Ovaj keks u stvari ima mali procenat proteina, a veliki šećera, odnosno sadržaj je ekvivalentan sa tri kašike šećera.
  • Kupovni ceđeni sokovi - Proces pravljenja ovih sokova podrazumeva uklanjanje vlakana iz voća. Bez vlakana hranljive materije iz soka brzo se apsorbuju u krvotok, što nam daje nalet energije u trenutku. Kasnije to dovodi do masovnog gubitka energije i nesnosne želje za slatkišima.
  • Niskokalorična zamrznuta gotova jela - Ova jela su veoma često prezasićena šećerom i solju. Posle ovog malog obroka bićete vrlo brzo ponovo gladni, pogotovo ako zamrznutu hranu ne mešate s drugim namirnicama kao što su salate, voće i mlečni proizvodi.
  • Hrana bez glutena - Bezglutenska hrana nije povezana s gubitkom težine, jer obično sadrži isto, ako ne i više kalorija, masti i ugljenih hidrata kao i obični proizvodi. Takođe, često sadrže manje hranljivih materija od onih koje su od suštinskog značaja za optimalno zdravlje creva.
  • Voda sa ukusom - Ovi proizvodi su šećerna voda. Uprkos voćnim imenima i obećavanjima o visokom nivou energije, oni sadrže malo pravog voća, ali zato sadrže oko šest kašičica dodatnog šećera po flaši.
  • Kokosovo ulje - U poslednje vreme se navodi kao lek za mnoga oboljenja, a istina je da kokosovo ulje, kao i hrana bogata kokosom, ima visok nivo holesterola. Puno je vlakana koja podstiču prejedanje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading