(RECEPT) Evo kako da napravite veganski majonez
Znamo da je majonez pun masti i nije baš najzdraviji izbor, zato smo pripremili za vas veganski recept tako da svako može uživati u njegovom ukusu!
Foto: Photo by Evan Reimer on UnsplashU tradicionalnom majonezu naći ćete jaja, tačnije žumance. Vegani koji ne jedu životinjske proizvode recept su patentirali bez upotrebe jaja. Oni su jaja zamenili akvafabom. Akvafaba je tečnost veoma ekonomična i pristupačna zamena za jaja u svim receptima koja se dobija kuvanjem mahunarki.
Foto: pixabay.com
Sastojci
60 ml akvafabija (možemo napraviti humus)
½ kašike senfa
½ kašičice soli
1 kašika limunovog soka
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašika sirupa agave ili bilo kojeg zaslađivača
¾ šolje ulja, npr. uljana repica
po izboru biber
Način pripreme:
U visoku i usku posudu sipajte akvafabe, sirće, limunov sok, so, sirup agave i senf. Na kraju ulijte ulje. Mutite sve dok se ne formira tečna i baršunasta kremasta smesa.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.

Komentari (0)