Hrana koja dovodi do prevremenog starenja: Ukoliko vam je stalo do lepote i zdravlja, nećete je jesti

Autor:

Lifestyle

10.06.2020

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lep izgled lica bez bora danas predstavlja ideal lepote. Na pojavu ovih neželjenih neravnina na licu utiču brojni faktori, a jedan od njih je i ishrana.

Foto: Ilustracija

Postoji hrana koja pomaže da koža izgleda mlađe, ali postoje i one namirnice koje ubrzavaju staranje i dovode do pojave neželjenih bora.

Tako recimo pržena hrana je puna soli, otpušta slobodne radikale koji smanjaju elastičnost i dovode do bržeg starenja kože. Jela kao što su prženi krompirići ili pohovano meso trebalo bi da izbegavate ukoliko želite lep i blistav izgled lica.

Takođe, beli šećer bi trebalo izbegavati. Ova namirnica sadrži štetne sastojke koji vode ka gubitku kolagena u koži što ubrzava starenje. Slatkiši naročito mogu da naprave veliku štetu, pa se trudite da ih zamenite voćem ili eventualno crnom čokoladom.

Velika količina soli koja se unese kroz hranu može dovesti do dehidratacije i isušiti kožu. Zato su prerađeni mesni proizvodi potpuno zabranjeni ukoliko vam je stalo do lepote i zdravlja najvećeg organa.

Na kraju, kofein i alkoholna pića sadrže materije koje uništavaju kalogen na koži. Konzumacija ovih napitaka vodi ka pojavi bora i tamnih podočnjaka što narušava izgled lica. Ukoliko baš ne možete da ih izbegnete, trudite se da ih konzumirate u ograničenim količinama i da ne preterujete.

Lepota i zdravlje najviše zavise od onoga šta unosimo u svoje telo, zato je pravilna ishrana najbolji način prevencije neželjenih pojava na koži i licu. Ne samo da ove namirnice dovode do pojave bora i preveremenog starenja, već mogu izazvati i druge komplikacije kao što su pojava akni i bubuljica, zatim probleme sa digestivnim traktom i pojave kardiovaskularnih oboljenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading