Izbacite OVE namirnice iz frižidera - rok im nije tako dug kao što mislite!

Autor:

Lifestyle

09.06.2020

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponekad neke namirnice ili jela stavimo u frižider misleći da ćemo ih brzo pojesti, ali potpuno zaboravimo na njih jer mislimo da mogu dugo da stoje kad ih rashladimo... Ali, kako Riders dajdžest (Reader's Digest) piše, to baš i nije tako. Oslobodite prostor u frižideru i sačuvajte svoje zdravlje bacanjem nekih od namirnica.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ostaci hrane

Spremite ostatke od ručka misleći kako ćete da ih pojedete već za večeru ili sledeći dan, ali onda potpuno zaboravite na njih pa ostanu u frižideru i po nedelju dana. Obavezno ih bacite! 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Punjena peciva

Peciva punjena kremom ili sirom takođe ne bi trebalo dugo držati u frižideru. Preporučuje se da se peciva pojedu u roku od mesec dana ili da se bace.

Sladoled

Ova namirnica takođe ne može večno da traje. Iako većina ljudi zasigurno nema problema s konzumiranjem sladoleda i potroši ga u kratkom roku, neki kutiju sa sladoledom drže u frižideru danima. Ako pripadate ovoj drugoj grupi, vreme je da sladoled izbacite iz frižidera.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Meso

Jednom kada ste odmrznuli meso, ne bi trebalo ponovo da ga zamrzavate i vraćate u frižider jer se tako povećava rizik od razvoja salmonele i pojave drugih bakterija.

Zamrznuta hrana

Zaboravljenu zamrznutu hranu izbacite iz zamrzivača. Iako mislite da tu može da stoji dugo, zapravo bi trebalo da se potroši u roku od tri meseca.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading