Za dan 3 kilograma manje: Evo kako se pravilno drži dijeta "mesečeve mene"

Autor:

Lifestyle

27.05.2020

03:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cilj svake dijete jeste gubljenje kilograma u što kraćem vremenskom periodu bez prevelikog mučenja zbog gladovanja i ograničenog unosa hrane. U tom smislu, jedna od najefikasnijih dijeta jeste ona koja prati mesečeve mene i tokom koje je moguće izgubiti i do 3 kilograma u toku jednog dana.

RepublikaFoto: twitter.com/Shahrin.Ahmad (Shah)‏
Foto: Ilustracija

Kako sve funkcioniše? Uticaj Meseca na kretanje vode na našoj planeti je poznat od davnina, a sa radom čuvenog fizičara Isaka Njutna definitivno je potvrđeno da gravitacija ovog nebeskog tela utiče na morsku plimu i oseku i kretanje ostalih vodenih površina na Zemlji. Kako se ljudsko telo sastoji od 60 odsto vode, nutricionisti su pretpostavili da gravitacija Meseca može uticati i na tečnosti u našem organizmu i doprineti ubrzanom mršavljenu.

Kako treba držati dijetu? Osnovno pravilo dijete mesečeve mene jeste da se tokom faze rasta Meseca vodi računa o unosu hrane. Nakon prve četvrti započinje faza rasta meseca jer se osvetljena površina zemljinog satelita stalno uvećava, sve do punog meseca. Dakle, tokom faze rasta trebalo bi da jedete kvalitetno nemasno meso, puno svežeg voća i povrća i tečnu hranu. Na taj način se izbegava gomilanje masnih naslaga u našem telu zbog toga što u ovom periodu metabolizam radi usporenim ritmom.

Nakon što se završi period punog meseca, kreće faza opadanja. U ovom periodu slobodni ste da jedete apsolutno sve jer se rad metabolizma ubrzava i brže prerađuje uneta hrana. Zato ne dolazi do gomilanja masnih naslaga, a i brže se izbacuju toksini iz tela koji su uneti preko hrane.

 

 

Ključne tačke u gubitku kilograma jesu mene punog i mladog Meseca. Tokom ovih faza, delovanje gravitacije na Zemlju, a i ljudsko telo je najjače, što predstavlja odličnu priliku da se organizam oslobodi nagomilanih otrova i štetnih materija koje su unete tokom prethodnih dana. Ovo je trenutak kada se kilogrami gube najefikasnije i zato je potrebno gladovati 24 sata. Osim vode, nije preporučljivo unositi ništa od čvrste hrane. Iako na prvi pogled deluje da je ovo veoma teško, metabolizam tokom punog i mladog Meseca ubrzano prerađuje materije tako da se velika glad ne oseti. 

 

Kalendar mesečevih mena

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Maj

PUN MESEC - 7.5.2020 12:45:42
POSLEDNjA ČETVRT - 14.5.2020 16:03:12
MLAD MESEC - 22.5.2020 19:39:20
PRVA ČETVRT - 30.5.2020 05:30:24

Jun

PUN MESEC - 5.6.2020 21:12:53
POSLEDNjA ČETVRT - 13.6.2020 08:24:13
MLAD MESEC - 21.6.2020 08:41:55
PRVA ČETVRT - 28.6.2020 10:16:11

Ukoliko pratite kretanje meseca i tempirate izbegavanje hrane za vreme punog i mladog meseca, moguće je izgubiti čak 3 do 4 kilograma telesne težine i pustite da telo samo izbaci sve štetne sastojke i nagomilane tečnosti.

 

 

Ono što je glavna prednost dijeta mesečevih mena jeste da postoje tačno određeni dani za gladovanje, ali i dani u kojima je moguće uneti veće količine hrane i uživati u njenom ukusu. Brojni korisnici koji su primenili ovaj režim ishrane svedoče o tome da su se fizički i psihički preporodili prateći mesec cikluse. Na kraju, važno je napomenuti da ljudi osteljivog zdravlja ne bi trebalo na svoju ruku da sprovode ovu dijetu bez konsultacija sa lekarom zbog dana u kojima se ne unosi hrana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading