Ovaj deo povrća svi bacamo, a tu se nalaze zdravi sastojci od kojih se pravi vitaminska bomba koja čeliči telo

Autor:

Lifestyle

18.04.2020

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona mladog luka je počela te konačno imamo priliku da uživamo u njegovom fantastičnom ukusu koji može obogatiti svako jelo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto:Ilustracija

Ljudi koji vole mladi luk uglavnom jednu donji, beli deo, dok zelena perca bacaju. Tu se pravi ogromna greška jer poslednja istraživanja pokazuju da zeleni delovi mladog luka sadrže veliku količinu vitamina C i flavonoida.

Vitamin C je izuzetno važan za jačanje imunog sistema i očuvanje zdravlja kardiovaskularnog sistema. Sa druge strane, flavonoidi sprečavaju oksidaciju masti i pomažu u sintezi vitamina C.

Mladi luk možete jesti gotovo uz svako jelo, omlet, krem sir, uz pečeno meso ili krompire - a najbolje je da napravite salatu koja je prava bomba vitamina C tako što ćete pomešati crvenu papriku, paradajz i mladi luk sa zelenim delovima. Na ovaj način kroz samo jedan obrok vašem telu obezebedićete dovoljno količine vitamina C za jačanje imunog sistema i borbu protiv virusnih infekcija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading