UBIJA ĆELIJE RAKA: Evo zašto je beli luk neizostavan u većini ruskih recepata

Lifestyle

13.10.2017

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prirodni je antibiotik, jača imuni sistem i podiže sposobnost organizma da se odupre štetnom uticaju životne sredine.

 

RepublikaFoto: pixabay.com
Beli luk

Lek za sva oboljenja nalazi se, prema ruskim narodnim receptima, u belom luku! Ovo čudotvorno povrće, osim što se smatra najboljim prirodnim antibiotikom, čisti krvne sudove, sprečava infarkt, moždani udar, a ubija i maligne ćelije. Z dug i zdrav život dovoljna su vam dva čena dnevno!

Beli luk, jedna od najzdravijih namirnica od davnina, pa do danas, u narodnoj i tradicionalnoj ruskoj medicini koristi se za lečenje mnogih bolesti i tegoba. Takođe, zanimljivo je da, osim crnog hleba i kiselog mleka (kefira), i beli luk spada u glavnu hranu stogodišnjaka na Kavkazu.

Naime, i po receptu ruskog naučnika profesora Hrista Mermerskog, beli luk se koristi u lečenju najtežih bolesti.

- To je hrana za lečenje kompletnog organizma i, ako osoba ima rak, on će se u takvom organizmu samo povući. Čisti krvne žile, leči srce, obnavlja imunitet, čisti jetru i bubrege. Takođe čuva od infarkta i dovodi do izlečenja onih koji su doživeli infarkt ili moždani udar - kaže prof. Mermerski.

Vitamini i minerali

U sastav belog luka ulaze azotna jedinjenja, potom natrijum, kalijum, kalcijum, magnezijum, silicijum, sumporna i fosforna kiselina, vitamini C, D, B, fitosteroli (biljne supstance koje regulišu holesterol i čiste krvne sudove) i eterična ulja. Takođe sadrži selen, koji je poznat po jakim antioksidansnim svojstvima. Dokazano je da u sastav belog luka ulazi više od 400 različitih korisnih materija. Najviše je koristi od sirovog belog luka, jer visoka temperatura uništava vitamine (pogotovo vitamin C) i enzime.

Deluje kao antibiotik

Beli luk predstavlja prirodni antibiotik, a važno je znati da jača imunosistem, podižući sposobnost organizma da se odupre štetnom uticaju životne sredine. Ubija bakterije (stafilokoke) i gljivice (kandidu), a posebno je važno jesti ga zimi i u proleće, kad je imunitet oslabljen jer suzbija prehladu.

Ovo lekovito povrće koristi se u farmaciji kao dodatak mnogim lekovima. Medikamenti na bazi belog luka uništavaju zloćudne tvorevine (pogotovo tumor na mozgu). Ipak, usled dugotrajne upotrebe leka na bazi belog luka može doći do narušavanja crevne flore.

Ruski narodni recepti sa belim lukom:

  • U slučaju skorbuta (dugotrajni nedostatak vitamina C), Rusi koriste beli luk u svim obrocima, posebno u kombinaciji sa hlebom
  • Ukoliko imate bradavice na koži, svakog dana obrišite obolelo mesto rasečenim čenom belog luka ili zgnječite čen belog luka i pomešajte ga sa malo svinjske masti, a zatim to nanesite na bradavicu i zamotajte tkaninom. Ponavljajte svakog dana.
  • Ako vas muči kurje oko, rasecite čen belog luka i blago ga zapecite na ringli, a potom ga otvorenom stranom nanesite na kurje oko i fiksirajte flasterom. Ostavite preko noći, a proceduru ponavljajte do ozdravljenja.
  • Beli luk može pomoći i da se oslobodite zubobolje, čen belog luka isecite po dužini, a zatim ga stavite na unutrašnju stranu ručnog zgloba (gde se meri puls) i zamotajte zavojem. Ako vas boli zub s leve strane, fiksirajte beli luk na zglobu desne ruke, i obrnuto. Držite ga tako 15 do 20 minuta. Ukoliko se na koži javi crvenilo, namažite je vazelinom ili puterom. Takođe, isitnjeni beli luk možete pomešati s malo soli i staviti na bolni zub.
  • Ako patite od artritisa i bolova u zglobovima, propržite beli luk u susamovom ulju, a kad čenovi potamne, sklonite ih s vatre i procedite. Prohlađenim uljem masirajte bolno mesto, koje nakon tri sata treba da isperete. Činite to dvaput dnevno.
  • Da biste se oslobodili glista i drugih parazita, 10 grama oljušćenog i izgnječenog belog luka prelijte s pola šolje ključale vode, svežeg mleka ili surutke, a zatim ohladite i procedite. Ova količina je dovoljna za dve mikroklizme tokom noći.
  • U slučaju bola u grlu, curenja iz nosa i jakog kašlja, čen belog luka isecite uzduž, pa tokom dana udišite njegov miris.
  • U slučaju angine, ispirajte grlo vodom od belog luka: jedan čen sitno iseckajte i prelijte šoljom ključale vode. Nakon sat vremena procedite.
  • Ako imate infekciju gornjih disajnih puteva: pet oljušćenih čenova izgnječite i pomešajte sa šoljom kiselog mleka. Ostavite da odstoji pola sata. Uzimajte po kašičicu nekoliko puta dnevno.
  • Da izbacite šlajm i rešite se upale pluća i bronhitisa, pomoći će vam sledeće sredstvo: kašičicu soka od belog luka pomešajte sa šoljom kiselog mleka ili surutke. Ugrejte da bude toplo, ali ne vrelo.
  • Kako biste izbegli grip, komadić čena belog luka isitnite i upakujte u tampon od vate. Obmotajte slojem gaze i pažljivo stavite u nos. Dišite tako nekoliko minuta. Činite to kad god ste u prilici.
  • Okrepljujuće sredstvo za jačanje imuniteta i lek za sklerozu: 300 grama očišćenog i opranog belog luka stavite u flašu, koju ćete potom napuniti etil-alkoholom. Ostavite da odstoji tri nedelje uz povremeno mešanje. Dnevno uzimajte po 20 kapi razblaženih u pola šolje kiselog mleka ili surutke.
  • Za čišćenje krvnih sudova i želuca, kao i za snižavanje krvnog pritiska, sprečavanje moždanog udara: trećinu flaše napunite seckanim belim lukom, a preostali deo votkom ili domaćom rakijom. Ostavite to da odstoji 14 dana na toplom mestu uz svakodnevno mešanje. Uzimajte po pet kapi rastvorenih u kašičicu hladne vode triput dnevno, pre obroka.
  • U slučaju stenokardije s otežanim disanjem, preporučuje se beli luk s medom i limunom: 1 kg meda, 10 limunova i 10,5 glavica belog luka. Limun iscedite, beli luk očistite i dobro isitnite, a zatim sve sastojke spojite s medom u većoj tegli. Dobro pomešajte, zatvorite i ostavite na hladnom mestu sedam dana. Uzimajte četiri kašičice jednom dnevno, ali ne odjednom, već sa pauzom od 60 sekundi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading