Zidarski obrok ostavite zidarima: Ove 3 vrste doručka izbegavajte da biste imali dovoljno energije!

Autor:

Lifestyle

15.04.2020

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doručak je najvažniji obrok u danu jer njime pokrećemo organizam i pripremamo ga za naporne sate koji su pred njim. Ako želite da započnete dan kako valja, ukusnim i zdravim obrokom telu pružite energiju, onda izbegavajte ove tri vrste doručka.

RepublikaFoto: Photo by Gardie Design & Social Media Marketing on Unsplash
Foto: Ilustracija

1. Voćni sokovi i jogurti

Iako na njima piše da su sto posto prirodni, kupovni voćni sokovi prepuni su šećera i aditiva. Ovakav napitak možda će vam trenutno dati energije, ali će je i vrlo brzo oduzeti. Isto tako, kupovni sokovi nemaju veliku nutritivnu vrednost.

Radije posegnite za pravim voćem koje sadrži i vlakna potrebna za regulaciju probave te ga obogatite šakom žitarica. Isto važi i za voćne jogurte, pa pre odaberite nezaslađeni probiotik pojačan kriškom prepečenog hleba i marmelade.

2. Pekarski proizvodi

Peciva, krofne i ukusno lisnato testo koje kupujemo u pekari vrlo su ukusni, ali ti proizvodi takođe često sadrže velike količine aditiva, soli i šećera, što i nije dobra kombinacija za početak dana. 

 

 

Slana peciva zadržavaju vodu u organizmu, a lisnato testo je masno, teško probavljivo i siromašno nutritivnim vrednostima koja su vašem organizmu preko potrebna za normalan rad. Ako već volite ujutro pojesti pecivo, odaberite ono od celih žitarica, pa ga premažite mlečnim namazom ili maslacem i marmeladom.

3. "Zidarski" doručak

Zidarski doručak podrazumeva masnu, tešku i kaloričnu hranu poput pečenih jaja sa slaninicom, beli hleb ili masne salame začinjene majonezom ili sličnim namazima. Osim ako ne radite teški fizički posao, takav doručak vašem telu zaista nije potreban i samo će ga dugo i teško variti.

Velike količine nezdravih masnoća završiće u obliku masnog tkiva, a vaš organizam neće dobiti sve vitamine, minerale i vlakna koji su mu potrebni. Volite li ujutro pojesti jaje, najbolje bi bilo da ga skuvate i iskombinujete uz krišku prepečenog hleba i čaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading